Václav Souček: Kdo za co může

21.04.2014 15:00

Vydávání pamětí je už poměrně dlouho v módě, podobně jako kuchařky; ty taky píše kdekdo a slavná Magdaléna Dobromila spočívá tiše v ústraní. Jistý exposlanec sepsal zkušenosti své zatímní vrcholové činnosti do kuchařky pro budoucí politiky pod titulem, kterým zaskočil aktivní literáty, politiky i kuchaře. "Medvědovi stojí pořád" se zove ten vydávaný spis, jenž zcela jistě nalezne jako zboží své chtivé kupce.

Václav Souček: Kdo za co může
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák pokřtil svou knihu Medvědovi stojí pořád aneb Může se to stát i vám

Coby exponát si knihu pana exposlance zajisté opatří i celá řada knihoven, knihovny našich exprezidentů nevyjímaje. O takový poklad se nelze nezajímat, neboť mimo jiné objasňuje z hlediska aktivního činitele, kdo za co v naši politice nedávno uplynulého období může.

Což je nepochybně pokrok. Neboť i bystrý pozorovatel života, rozkoší, strázní, a zejména psích kusů naši společnosti, Miroslav Horníček, konkretní viny halil do neprůhledného hávu svého unifikovaného výroku: "... já za tím tuším Islanďany...".

Publikováno se souhlasem vydavatele

Pořad: Glosa Václava Součka  |  Stanice: Hradec Králové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rozhlas.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

15:22 Petr Hampl: Konec kauzy Vrbětice

Denní glosy Petra Hampla.