Václav Souček: Taková slovní hříčka

11.02.2014 11:18 | Zprávy

Nemůže být Evropě lhostejné, co se na Ukrajině děje, a jakým způsobem se bude situace vyvíjet. ČR je dílkem středoevropského nárazníkového pásma a Ukrajinců je u nás už nepočítaně; zatím na práci, jak praví lidumilné statistiky.

Václav Souček: Taková slovní hříčka
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro pořad ČT Interview

Jistou "práci" dá i ujednocení české zahraniční politiky. Prezident Zeman využívá pobytu na ZOH ke konzultacím se zahraničními partnery, ministr Zaorálek užívá prvních dnů ve funkci k pregnantním vyjádřením.

O suverenitě a samostatnosti českého státu kolují úvahy rozličné. Ještě jako Československo jsme dostali za uši tolikrát, že bychom měli být v zahraničních vztazích coby suveréni zdrženlivě odvážní, nebo - taková slovní hříčka - odvážně zdrženliví.

Hlavně proto, aby nepoměrně silnější suveréni ruče nechápali české proklamace za vměšování do vnitřních záležitostí. Nebo nedejbože je nepovažovali za - taková slovní hříčka - vyměšování...

Komentář zazněl v pořadu Glosy Václava Součka  |  Stanice: ČRo Hradec Králové

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Zkušenosti

Podle všeho se nad vámi stahují mračna a eurokomisařkou zřejmě nebudete. Co říkáte na to, že jste u vládní koalice ztratila podporu? A nemyslíte, že vzhledem k vaší kauze a 0 zkušenostem s politikou byste se nominace měla vzdát sama? Neuvažovala jste o tom? Netvrdím, že nemáte být v politice, ale ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Zpráva o tom, co nechceme

15:10 Zbyněk Fiala: Zpráva o tom, co nechceme

V evropských volbách dala pětidemolice dohromady jen 37 procent hlasů, zatímco opozice skoro 52 proc…