Vaše Věc: Babiš v koutě

17.03.2016 9:40

Pro neznalé je jistě překvapivé, jak se v politice věci mění prakticky každým okamžikem. Ještě před týdnem bylo Babišovo postavení zcela neotřesitelné, republika mu nestačila. Již se stylizoval do pozice příštího českého premiéra. Teď je to tak 50 na 50, že Babiš kvůli podivnému financování, zřejmě v rozporu s unijními pravidly, svého „Čapího hnízda“ v politice úplně skončí.

Vaše Věc: Babiš v koutě
Foto: archív autora
Popisek: čapí hnízdo

Je velice zvláštní, že věc, o které všichni věděli, se objevuje z ničeho nic až nyní. Pokud by A. Babiš chtěl celou kauzu zastavit, měl by vzít 50 milionů korun a uložit je u notáře s určením pro krajský úřad Středočeského kraje pro případ – ostatně velmi pravděpodobný – že unijní orgán zkonstatuje zneužití evropské dotace a bude od Středočeského úřadu požadovat zaplatit 50 milionů korun zpět na účet EU.

To by byl ovšem A. Babiš frajer a nemusel by trapně měnit svá vyjádření, do nichž se již dokonale zamotal. A vše by se tím smazalo.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…