Vaše Věc: Blíží se prezidentské volby ve Francii

11.04.2017 18:01

Podle posledního průzkumu veřejného mínění publikovaného dnes na Bloombergu a zpracovaného agenturou iFopPoll vede v pelotonu uchazečů o prezidentskou funkci ve Francii momentálně M. Le Penová s 24 %, následovaná E. Maconem s 23 %.

Vaše Věc: Blíží se prezidentské volby ve Francii
Foto: Repro foto youtube.com
Popisek: Marine Le Penová

To je tandem, který se drží v čele pelotonu bez přerušení už dlouhé týdny. Zezadu jim ale šlape na paty černý kůň, zatím podceňovaný všemi, levicový socialista Mélenchon. Brilantní řečník, který bývá některými komentátory přirovnáván k americkému kandidátovi na prezidenta, B. Sandersovi.

Mélenchon přichází s netradičními řešeními, někdy výstředními, které jsou podpořeny jeho vynikajícími rétorickými schopnostmi, kterými strhává davy. Mélenchon dokázal v tuto chvíli prakticky vymazat kandidáta socialistické strany Benoita Hamonda. Až na 4. místo za Mélenchona klesl F. Fillon, kandidát francouzských neokonzervativců. Zdá se, že vše nasvědčuje Fillonovu polickému debaklu…a končí.

Pokud jde o předpovědi pro druhé kolo prezidentské volby, s velmi výrazným náskokem má ve druhém kole zvítězit centristický kandidát, dřívější člen Hollandovy levicové vlády, E. Macron.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

8:22 Vladimír Ustyanovič: Who is who neboli Kdo je kdo

Paní Černochová se zase "vyznamenala". Spolu s premiérem Fialou a také s bakalářem Lipavským, kdy si…