Vaše Věc: Dělají si z nás na iDnes legraci?

06.11.2016 15:50

Před několika dny se v médiích objevila informace, že neznámý pachatel srazil na přechodu v Ostravě-Porubě muže a od nehody ujel. Pak se objevila zpráva, že tímto mužem byl lékař Jiří Hájek, který je také zastupitelem Ostravy-Jihu za hnutí ANO.

Vaše Věc: Dělají si z nás na iDnes legraci?
Foto: pixabay.com
Popisek: Média - ilustrační foto

Zřejmě právě tato poslední informace, tedy, že tím, kdo muže na přechodu srazil, je zastupitel za hnutí ANO, způsobila, že se dnes na iDnes objevil text, který lékaře téměř omlouvá. Tento text obsahuje například mezititulek: „Přátelé lékaře podporují“. V čem ho podporují? V tom, že na přechodu srazil člověka a od nehody ujel? Video je možné zhlédnout zde.

Na iDnes vyzdvihují, že doktor Hájek byl před lety prvním lékařem v regionu, který začal jezdit za umírajícími pacienty domů s mobilním hospicem Ondrášek a stále v tomto svém konání pokračuje. Zakladatelka hospicu k tomu dodává: „Jezdil k nim už několik let před vznikem Ondráška, ve volném čase a zdarma. Nikdo jiný z lékařů nechtěl.“

Další zastupitel Ostravy-Jih za hnutí ANO L. Král na adresu J. Hájka uvedl: „Určitě neujel úmyslně. Musel to být zkrat. Lidská mysl někdy blbě přepne…“ Jednání J. Hájka omlouvají na iDnes i nešťastnými událostmi v jeho rodině.

Je fascinující, jak rozdílně v redakci iDnes hodnotí případ, který je vnějškově celkem podobný tomu, kdy jinou osobu autem srazil známý lobbista Janoušek a od nehody taktéž ujel… To dokola zdůrazňovali, že Janoušek byl opilý, řídil Porsche Cayenne a ať říká, co chce, ženu vidět musel a musel vědět, že ji zranil.

Omlouvat možný trestný čin tím, že člověk vykonává určitou práci, je úplně na hlavu postavené a neuvěřitelně neprofesionální. Server se také zřejmě ani nepokoušel oslovit nějakého svědka nehody, ale oslovil pouze přátele pana Hájka. Tak vypadá nestranná práce médií? Je neuvěřitelné, jak neseriózně jeden z nejčtenějších českých zpravodajských serverů pracuje. Není divu, že lidé médiím věří stále méně a méně.

Brzy se možná z iDnes dozvíme, že přejetý člověk si za nehodu vozidlem řízeným panem doktorem z hnutí ANO může sám, neboť mu pod auto úmyslně vběhl. A pak už se logicky dozvíme informaci o dalším krásném lidském rozměru pana doktora, který se rozhodl nevymáhat po neopatrném chodci škodu za poničení vozidla, jež srážkou způsobil.

Pokud A. Babiš koupil média, aby začala psát pravdu, jak při nákupu mediálního gigantu MAFRA tvrdil, je třeba konstatovat, že se mu jeho deklarovaný záměr příliš nevyvedl. Ale zato se mu daří, aby média v jeho vlastnictví psala tak, jak jemu samotnému nejvíce politicky prospívá. A to je jistě také pěkné…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …