Vladimír Dryml: Falešní hráči pětikoalice

11.04.2023 15:49 | Komentář

Je po volbách a nyní si demokraticky budeme s touto zemí dělat, co chceme. Po nás potopa.

Vladimír Dryml: Falešní hráči pětikoalice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

Je jedno, že při sněmovních a části senátních voleb jsme hráli s cinknutými kartami, kde jsme se zapřísahali podporou důchodců, sociálně slabých, dobrou lékařskou péčí a podporou školství. Budeme také určitě dělat vše lépe, než předešlé vlády. Sliby se slibují a blázni se radují.

Anketa

Který z uvedených lídrů má vaši největší důvěru?

hlasovalo: 11592 lidí

Skutečná demokratičnost současných politiků pětikoalice se ukázala hned po volbách. S tím, kdo má jiný názor, se prakticky nebavíme. My víme nejlépe, co potřebujeme, a hrajeme podle toho, co je pro nás nejlepší, hlavně si ale zvýšíme o desetitisíce svoje platy.

Obsazení některých ministerských postů, jako financí, průmyslu, MPSV, zdravotnictví i dalších jen ukazuje, jaké odborníky strany pětikoalice mají. Ohýbání zákonů, vysílání signálů, finanční nezvládnutí energetické krize, děsivá inflace a znehodnocování vkladů, stále stoupající ceny potravin a hrozivý nedostatek léků jen ukazují na nezvládnutí ekonomické situace i řízení státu. Děsivý růst zadlužení to jen potvrzuje. Přitom zisky bank a vývoz dividend do zahraničí ve stovkách miliard stoupají a ČEZ stále není státní ze sta procent.

Trumfování a přitvrzení hry sociálními lidoveckými inženýry v čele s duo ministrem Jurečkou v poslední době jsou poslední hrou pravice do příštích voleb. Kdo jim ještě uvěří, když možná i úmyslně zavádí retroaktivitu, a mluví o ohrožení státu, když pozdě zjistí, že neumí počítat, chybí jim peníze do hry, a hlavně neumí sestavit pravdivý státní rozpočet?

Jak dlouho ještě budou občané a odbory i podnikatelé tolerovat falešnou hru neodborníků i mnohdy naivních snílků v čele s premiérem, kteří neumí a asi ani nechtějí tvrdě hájit a bránit zájmy českých občanů?

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

to chce konečně vyhlásit generální stávku, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseelefant9 , 11.04.2023 15:57:06
s termínem ukončení po odstoupení dnešní pětikoaliční vlády. Zastavit finance do Ukrajinské armády, zastavit financování pohodlného života migrantům a všem, co nechtějí pracovat a pětikoaliční politiky pozavírat, dokud si neodpracují škody, které nadělali. A novým politikům dát pouze průměrnou mzdu, aby cítili sami plody svého vládnutí.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…