Vladimír Pelc: Skutečným programem soc. dem. jsou jen krmelce

18.07.2019 12:21

Glosář k 28. týdnu '19

Vladimír Pelc: Skutečným programem soc. dem. jsou jen krmelce
Foto: narsoc.cz
Popisek: Vladimír Pelc

Soc. dem. na kapačkách

Aktuální mantrou ČSSD - v tomto případě v přeneseném významu jako dokola omílané tvrzení - je průpověď o tom, že ve vládě premiéra A. Babiše musí mít Česká strana sociálně demokratická možnost uskutečňovat svůj program. Ono „uskutečňování programu“ se scvrklo na obsazení ministerského křesla na ministerstvu kultury. Po Fajtovi však ticho po pěšině. Prezident M. Zeman současného ministra A. Staňka (ČSSD) koncem měsíce odvolá. Michal Šmarda, místopředseda ČSSD, krmelec ministra kultury nedostane. ČSSD kvůli tomu z vlády nevypadne. Skutečným programem soc. dem. jsou totiž právě jen ty krmelce. Cokoli, co soc. dem. udělá, povede k její politické nicotě. Po Fajtovi je ticho (bývalý ředitel Národní galerie Praha, NGP, odvolaný pro důvodné podezření z hospodářských trestných činů). Brzy bude ticho po ČSSD jako po pěšině.

Výroky týdne

„Pane desátníku,“ ozval se jednoroční dobrovolník, „házet hovny je víceméně věrohodná argumentace, ale inteligentní člověk nemá užívat takových slov, je-li rozčilen nebo chce-li dělat výpady na někoho. Napsal Jaroslav Hašek ve svém Švejkovi. K srdci si to ovšem lidi moc neberou; anebo nejsou inteligentní. To spíš.

Jindřich Šídlo: Písničky Karla Gotta byly především o hovnu (ZDE).

Ten pan Šídlo (český novinář, politický komentátor serveru Seznam Zprávy) je, jak je vidět, odborník na cokoli. Karel Gott však je skutečný Mistr. Takoví se před nenávistí neumětelů musejí chránit.

Připomenutí

Chtěli pochodovat Moskvou. Ve vítězném marši. Pochodovali – jako poražení.

Před 75 lety (22. 6. 1944 až 29. 8. 1944) se na území Běloruska, Pobaltí, Ukrajiny a Polska uskutečnila rozsáhlá sovětská letní ofenzíva „Operace Bagration“; rusky (ZDE). Jedna z největších bitev Velké vlastenecké války (ZDE). Rudá armáda získala na Východní frontě definitivní převahu. Důsledek bitvy: Rudá armáda zajala několik desítek tisíc německých vojáků a 20 generálů a vysokých důstojníků. 17. 7. 1944 museli pochodovat v čele průvodu 42 000 německých válečných zajatců ulicemi Moskvy. Pochodu německých zajatců mlčky přihlížely tisíce Moskvanů i desítky zahraničních novinářů; video ZDE.

Ale kladu si otázku: Byli jsme dostatečně pečliví, dostatečně důslední v čištění (ulic, a nejen těch) po náccích? Vždyť jsou tu zase…

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…