Vladimír Pelc: Strana tajtrlíků

07.05.2017 16:00

Jak je možné, že ČSSD, strana s dlouhou historií, s mnoha minulými idejemi a osobnostmi v zádech, vygenerovala do svého čela tajtrlíka?

Vladimír Pelc: Strana tajtrlíků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka

Bohuslav Sobotka, t. č. předseda české vlády, je tajtrlík. V úterý prohlásí (2. 5. t.r.), že ve středu prezidentovi podá demisi svoji, ve středu řekne, že za prezidentem přichází jen konzultovat a svou demisi podá v polovině května, ve čtvrtek prohlásí, že demisi podá celá vláda, v pátek to odvolá a podá návrh na demisi ministra A. Babiše (takže v úterý se rozhodl tak, ve středu opačně, ve čtvrtek onak a v pátek úplně jinak). Tak může jednat jenom tajtrlík, nikoli politik, dokonce předseda vlády. (A tak se nelze divit tomu, že si jím ve středu, při přijetí na Pražském hradě, prezident Miloš Zeman otřel zadnici v přímém přenosu.)

Jak je možné, že soc. dem. (Česká strana sociálně demokratická), strana s dlouhou historií, s mnoha minulými idejemi a osobnostmi v zádech, vygenerovala za svého předsedu někoho takového? Osobu bez názoru, osobu bez schopnosti mít vlastní pevný názor. Osobu pro smích.

Jak je to možné? Protože soc. dem. je plná tajtrlíků. Před volbami (r. 2013) naslibují cokoli: Snížíme celkové daně chudším. Spravedlivě rozdělíme daňové břemeno. Obrátíme trend zvyšování nepřímých daní na úkor daní přímých.Odstraníme superhrubou mzdu a vrátíme se ke hrubé mzdě, která je obvyklá v zemích Evropské unie. A tak dále, a tak dále. Přitom nic z toho nesplnili.

Proto mají za předsedu B. Sobotku: Je to jejich skutečný reprezentant. Zásadový jako současná soc. dem.

Pro Bohuslava Sobotku (a současné vedení soc. dem.) nelze užít označení šašek; šašek, jak to pěkně zdůvodnili Jan Werich a Miroslav Horníček v jedné své předscéně, byl (a možná stále je) kulturněpolitická instituce – byl (a možná ještě je) nositelem pravdivých zpráv a přesných informací (byť za ně dostane kopanec, neboť ten je v takovém případě mezinárodně uznávanou valutou). Kdyby byl B. Sobotka šaškem, byl by z kulturněpolitického hlediska společenským přínosem; takto je jen zbytečný tajtrlík.

Viz též:

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/jeste-tu-o-cervene-karkulce

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/bohouspolitika

http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/sobotka-jeho-parta-jsou-politicke-jojo

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…