Vladimír Pelc: Vrbětice - argumenty demagogické

24.04.2021 20:44 | Komentář

V souvislosti s aférou Vrbětice – náhlým odhalením údajných pachatelů výbuchů muničních skladů v říjnu a prosinci 2014 po sedmi informačně hubených letech – se vyrojilo mnoho teorií. I demagogických. Faktů je prezentováno zanedbatelně.

Vladimír Pelc: Vrbětice - argumenty demagogické
Foto: narsoc.cz
Popisek: Vladimír Pelc

Reprezentantem demagogického uvažování je bývalý voják z povolání Petr Pavel; opět se projevil jako osoba zanedbatelné inteligence, zato hutné primitivní demagogie.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

Zazářil tvrzením, viz: Celá záležitost se dá smrsknout do jednoduché otázky: Věříte plukovníku Putinovi, nebo plukovníku Koudelkovi? Je to věcí důvěry v instituce a jejich představitele. A pokud si mám vybrat mezi důvěrou v plukovníka ve výslužbě Putina a ve (stále ještě) plukovníka Koudelku, mám jasno. V tom má pravdu, od něj vlastní hlubší zamyšlení předpokládat nelze – musí se odkazovat na neověřená tvrzení jiných.

Správná odpověď na otázku komu věřit (?) zní: Nikomu! Ať předloží fakta, rozhodnu se sám jaká je pravda. Případ není záležitostí víry, nýbrž rozmyslu (pan Pavel se patrně vrátil o půl století nazpět, kdy bylo závazným heslem politické víry heslo soudruzi, věřte straně!).

A já bych si dovolil otázku po víře zúžit: Věříte Koudelkovi, který dostal medaili od CIA? (ANO/NE, nehodící se škrtněte.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…