Vladimír Ustyanovič: Parazit člověk v tísni

02.03.2020 7:33

Vážení čtenáři, napřed pár čísel.

Vladimír Ustyanovič: Parazit člověk v tísni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Život je pes, ilustrační foto

Uzavřená smlouva s Českou rozvojovou agenturou (vládní agentura spadající pod Ministerstvo zahraničí) - plánování komunitních služeb pomocí dialogu v Moldávii - 13,5 milionu korun, z toho 8,5 milionů v roce 2020 a 5 milionů v roce 2021 - ČLověk v tísni je v Moldávii od roku 2006 - zapojení mladých do veřejného života, zavedení inovativní výuky o globálních problémech pomocí fílmů do osnov (?!).

Výplaty pro realizátora 5,5 milionu
Regionální ředitelka 300 300 Kč za 4 měsíce, tj. 75 057 Kč měsíčně
Manažer pro Moldavsko 756 250 za 14 měsíců, tj. 54 018 Kč měsíčně
Koordinátorka, projektová manažerka - každá 623 200 Kč
Ředitelka mise - 679 900 Kč
Asistent projektu - 418 200 Kč
Finanční manažer - 541 200 Kč
Zajímavé jsou cestovní náhrady - 730 000 Kč, jen transport školitele přijde na 108 000 Kč
Přímé náklady v Moldavsku 571 000 Kč
Konference, workshopy (sdílení zkušeností a rozšiřování metodického průvodce) - 523 350 Kč
Více než 60 % rozpočtu jsou příjmy od zahraničních vlád.
Agentura USAID (americké ministerstvo zahraničí) poslalo Člověku v tísni v roce 2018 327 milionů korun.

Rád bych se zamyslel nad pojmem člověk v tísni. Můžeme si vysvětlit, že člověk nebo lidé, které jsou v tísnivé situaci, mohou mít problémy se zdravím, bydlením , se zaměstnáním atd.

Předpokládám, že výše uvedený neziskový sektor, jako je Člověk v tísni je k tomu zřízen. Vzhledem k částkám, které tato organizace čerpá bych viděl, že se budou podílet na výstavbě domu pro seniory, pro lidi s různými hendikepy, kterým život připravil nejen tíseň zdravotní, finančn, ale taky budou řešit problémy se společenským uplatněním těchto lidí. V současné době je skoro celosvětový problém epidemie koronaviru, tak bych očekával, že tento sbor dobrosrdečníku pod vedením Šimona Pánka vztyčí vlajku na které bude napsáno vzhůru na pomoc Číně.Bohužel tato politická neziskovka u které si můžeme dovodit, že pravda a láska je pouze marketingový blábol a že na prvním místě není pomoc bližnímu, ale pouze prachy pro své lídry.Jako daňový poplatník nemůžu strávit, že tuto parazitoidní partu financuje Ministerstvo zahraničí mimo jiné, aby učilo Moldavany, jak mají jíst příborem.Připadá mi to scestné, jakoby tento národ žil do té doby na stromech a Šimon Pánek a spol jim přivezli zrcátka.

To nebrání tahat peníze z Moldávie přes jiné zkorumpované struktury, kterým je známo, že Moldávie balancuje na hranici bankrotu. Rovněž je známo, že Pánkovce vyrazili z Ruské federace z důvodu podněcování ke státní rebelii, šíření drog. Dostali statut Agent cizí moci. Poznámka, stejný statut mají zavedený v USA. od roku 1934.

Závěr, pro koho tato organizace pracuje a komu prospívá, když je většinově financována ze zahraničních zdrojů, zejména z USA.

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…