Vojtěch Razima: Žádáme urychlené odstranění nelegálních billboardů

19.07.2019 13:45

Nezisková společnost zmapovala nelegální billboardy v Praze

Vojtěch Razima: Žádáme urychlené odstranění nelegálních billboardů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Razima, ředitel neziskové organizace Kverulant

Na podzim 2018 proběhly v Praze volby a vlády se ujaly strany, které před volbami deklarovaly odpor k přebujelému reklamnímu smogu. Kverulant v listopadu 2018 odeslal novému primátorovi Prahy a všem členům rady dopis, ve kterém je vybízí, aby konečně vyčistili Prahu od billboardového smogu. (ZDE)

Ke Kverulantově výzvě se již připojilo mnoho občanů a několik neziskových organizací. Jednou z nich je i občanský spolek nechceme-billboardy.cz (ZDE). Ten odeslal na magistrát podrobný seznam 183 nosičů, které nachází na území hl. m. Prahy a jsou po novele silničního zákona od září 2017 zakázané. (ZDE)

Spolek žádá po magistrátu urychlené odstranění těchto billboardů a mimo jiné uvádí, že 31 z nich se nachází podél silnic 1. třídy (I/4,I/7 a I/8) a jejich odstranění je v přímé kompetenci magistrátu a že 20 nosičů u dálnic navíc stojí na pozemku hl. m. Prahy, takže město může jejich sundání urychlit vypovězením nájemní smlouvy. Ing. Vojtěch Razima zakladatel a ředitel Kverulant.org, o.p.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…