Výzva ministru Zaorálkovi k odškodnění za ukradený penzion

01.09.2015 17:20

Výzva ministru L Zaorálkovi k sepsání a předání oficiální výzvy Rakousku k odškodnění podnikatelky J. Václavíkové za ukradený penzion a kriminalizaci:

Výzva ministru Zaorálkovi k odškodnění za ukradený penzion
Foto: Archiv JV
Popisek: Jana Václavíková před vyvlastněným penzionem

Vážený pane ministře L.Zaorálku,

velmi nás mrzí, že jste při vládní návštěvě v pátek 21.8.2015 nepředal ministru zahr. věcí Rakouska oficiální výzvu k odškodnění podnikatelky Jany Václavíkové, oč sjme Vás žádali nejen minulý týden ale o čemž víte už 2.rokem a jejíž kauzu velmi dobře zná MZV ČR, neb v ní mnohokrát velmi vážně pochybilo, tedy nekonalo či konalo nedostatečně. Vyzýváme Vás opět a nyní již s plnou vážností Vám oznamujeme, že považujeme za naprosto nepřijatelné, abyste nám zase nechal sepsat výmluvu typu, že se má soukromá osoba bránit sama, když jde o porušení mezistátní dohody.

Porušení mezistátní dohody musí řešit stát, nikoli soukromá osoba. Toto ví každý normálně uvažující člověk, tedy jistě i Vy a ministerští úředníci, tedy zaměstnanci, které si platíme, aby pracovali a ne aby se vymlouvali a NEKONALI. MZV ČR nechalo kriminalizovat č.podnikatelku přestože je jeho povinností bránit každého občana proti kriminalizaci, MZV ČR nekonalo, když MF ČR vydalo usnesení, že Rak.stát porušil mezist.dohodu o ochraně investic tím,že soudním rozsudkem zamezilo používat jedinou příjezdovou cestu k penzionu pro penzionový provoz a tím zmařilo investici do penzionu pro 45 osob v obci Groebming,č.p. 577,Bahnhofstrrasse a znemožnilo také provozovat penzion, jak sdělilo MF ČR de facto Rak. stát vyvlastnil podnikatelku Janu Václavíkovou.

MZV ČR nezasáhlo proti nezákonnému počínání souseda penzionu Rudolfa Royera , který vyvěsil ceduli , která zastrašovala zájemce o koupi penzionu tím, že uváděla lži o penzionu a jako taková neměla právo stát a rak.policie i přes opakované výzvy písemné tuto ceduli nesklidila (tato nezákonnost byla zdokumentována v reportáži ČT a odvysílané 30.4.2012 v pořadu Reportéři ČT a je stále dohledatelná na internetu).

Tím tedy bylo porušeno právo svobodného nakládání s nemovitostí,majetkem, s jeho prodejem a svoji vinu na tom má Rak.stát ale i Český stát - MF ČR.

Vyzýváme Vás pane ministře ZV p.L.Zaorálku k neprodlenému vypracování oficiální výzvy Rakousku k odškodnění paní podnikatelky Jany Václavíkové za ukradený penzion Jana a za její kriminalizaci a požadavek 1.okamžitého navrácení penzionu s platným povolením penzionového provozu a možností užívat jedinou příjezd. cestu pro penz. provoz 2. odškodnění za ušlý zisk od r.2007 a za soudní a advokátní vynálohy za zinscenované soudní kauzy , za kriminalizaci ve výši 1mil.EUR 3. písemné omluvy za kriminalizaci paní podnikatelky a její firmy, za znemožnění jejího podnikání a za její okradení o penzion a léta , která musela strávit bojem za svá lidská práva, za právo na majetek, na práci a slušnost. Tuto výzvu prosím doplňte ověřeným překladem do němčiny usnesením MF ČR , které opět přikládáme.

Tuto výzvu zašlete prosím ministru zahr. věcí Rak. státu oficiální cestou a nám zašlete kopii této výzvy a doklad odeslání rakouské straně. Doufáme, že chápete pane ministře, že očekáváme Vaše velmi rychlé jednání , kterým dáte najevo, že plníte své zákonné povinnosti. Samozřejmě pošlete tuto zprávu oficiální cestou také ministru financí, spravedlnosti, místního rozvoje a cest.ruchu, průmyslu a p.premiérovi ,České tiskové kanceláři a České televizi - zpravodajství. Je totiž povinností všech ministerstev, aby konaly , chránily české podnikatele před okrádáním a kriminalizací v cizině a aby tak konečně činily.

Josef Červinka - advokát p.podnikatelky

Josef Opršal - advokát p. podnikatelky

Jana Václavíková - podnikatelka 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla