Zeman Miroslav: Výsledky ankety: Téměř pětina lidí by neřešila své předlužení

11.07.2014 11:00

813 čtenářů odpovídalo na otázku jak by řešili své předlužení. Výsledky ankety přinesly zjištění, že lidé preferují různé způsoby řešení . Žádný způsob řešení předlužení nezískal přesvědčivou většinu hlasů. Pětina hlasujících by přitom své předlužení vůbec neřešila.

Zeman Miroslav: Výsledky ankety: Téměř pětina lidí by neřešila své předlužení
Foto: Hans Štembera
Popisek: peníze, ilustrační foto

Na otázku "Jak by jste řešili situaci, kdy by vám hrozilo předlužení či nemožnost splácet řádně své úvěry?" odpovědělo celkem 813 čtenářů. Žádná z navrhovaných možností přitom nezískala většinu hlasů a odpovědi s preferovanou možností řešení se rozdělili mezi pět různých variant řešení téměř ve stejném počtu.

Nejvíce lidí preferuje refinancování či sloučení půjček

Největší počet hlasů byť jen s minimálním rozdílem získala varinta řešení formou refinancování a sloučení úvěrů do jiné banky. Toto řešení by zvolilo 178 čtenářů, tedy bezmála 22 procent. 

Druhá v pořadí se umístila varianta řešení jednání se současnou bankou o snížení či odkladu splátek. Tuto variantu preferovalo 164 hlasujících čtenářů, tedy 20 procent.

Třetí nejčastější zvolené řešení předlužení bylo změna zaměstnání za lépe placené, či přijmutí dalšího místa na poloviční úvazek. Toto řešení preferovalo 163 hlasujících čtenářů, což předtavuje opět 20 procent.

19 procent čtenářů by předlužení vůbec neřešilo

Předlužení by vůbec neřešilo 156 čtenářů. Tito lidé již mají problém s dluhy, nebo je na ně dokonce vyhlášena exekuce. Dalším možným důvodem je fakt, že se těmto lidem zadlužení jednoduše řešit vůbec nechce. Výsledky ankety tak přinesly zjištění, že celých 19 procent hlasujících čtenářů by vůbec předlužení neřešilo.

Nejméně lidí, tedy 152 čtenářů by přistoupilo při řešení svých dluhů k prodeji majetku. Tuto variantu si zvolilo pouze 18,6 procenta hlasujících čtenářů.

Výsledky ankety ukazují, že pro řešení předlužení či problémů s dluhy neexistuje jedno univerzální a nejpreferovanější řešení. Lidé řeší problémy s dluhy různými způsoby. Překvapující také je, že poměrně značná část obyvatel neřeší nebo by neřešila své předlužení vůbec. Nebo by toto řešili až v případě, kdy by jim nic jiného nezbývalo. 

Spouštíme novou anketu, která odpoví na otázku jakou formu placení preferují naši občané při platbách v zahraničí. Zúčastněte se i vy ankety na serveru www.bankovnipoplatky.com

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

8:29 Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

V posledních dnech většině občanů pohnulo žlučí vyjádření starosty pražské části Řeporyje Pavla Novo…