"Nový" předseda VV John: V Kateřině Klasnové mi roste přirozený nástupce

20.06.2012 19:01

Přímá volba předsednictva skončila – VV znají jméno nového předsedy.

"Nový" předseda VV John: V Kateřině Klasnové mi roste přirozený nástupce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Dneškem skončila volba nového předsedy strany Věci veřejné a jeho místopředsednického týmu. Volby se účastnilo téměř 800 véčkařů. V přímé volbě na pozici předsedy poslali véčkaři stávajícího předsedu strany Radka Johna, který získal podporu 42% véčkařů. „Děkuji za vyjádřenou podporu, která je pro mne zavazující a velmi si jí vážím. Jsem rád, že jsme s Kateřinou Klasnovou získali silný mandát více než 80% voličů a věřím, že mi v ní roste přirozený nástupce.“ komentuje výsledek přímé volby Radek John.

V pořadí druhá, předsedkyně Poslaneckého klubu VV Kateřina Klasnová dosáhla 40% podpory hlasujících v přímé volbě.

„Čeká nás spousta práce nejen na poslanecké půdě v podobě podávání poslaneckých návrhů zákonů, pozměňovacích návrhů, ale i v rámci strany prostřednictvím republikových výjezdů předsednictva. Chtěl bych, abychom od počátku byli tým, který se lidsky a pracovně vhodně doplňuje a bude mít své výsledky jak v roli konstruktivní opozice, tak ve spolupráci se zastupiteli VV po celé republice. Stejně tak nás čeká i průběžné kontaktní setkávání s občany, kteří z médií nemají informace o tom, čeho všeho Věci veřejné v současném volebním období dosáhly a co ještě chtějí prosadit,“ říká Radek John ke svým plánům do budoucna.

„Děkuji všem, kdo mi dali své hlasy, cením si této silné podpory od hlasujících a chci ji přetavit ve výrazné vedení sněmovního klubu VV a aktivní roli v týmu Radka Johna.“ komentuje výsledek voleb Kateřina Klasnová. „Mandát celého vedení Věcí veřejných považuji za reprezentativní a silný, zvláště když přihlédnu k počtu delegátů, kteří rozhodují o předácích ostatních parlamentních stran“, doplnila Klasnová.

Nový tým místopředsedů - Kateřinu Klasnovou, Janu Drastichovou, Tomáše Jarolíma, Jiřího Kohouta a Petra Skokana v čele s předsedou Radkem Johnem - čeká nyní potvrzení volby na XV. konferenci VV tuto sobotu 23.6. 2012, která proběhne v hotelu Dukla ve Znojmě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě