Babák: Anonymní akcie. Snaha zrušit je byla, ale dopadlo to jako vždy

19.02.2013 22:16

Poslanecká sněmovna dnes schválila polovičaté řešení v otázce rušení anonymních akcií.

Babák: Anonymní akcie. Snaha zrušit je byla, ale dopadlo to jako vždy
Foto: VV
Popisek: Poslanec Michal Babák

Pro vládní návrh hlasovali i poslanci Věcí veřejných, a to i přesto, že považují zákon za malý posun v před. Věci veřejné navrhovaly mnohem přísnější úpravu a skutečné zrušení anonymních akcií počítající pouze s jejich zapsáním do centrálního depozitáře, pro což se bohužel nenašla sněmovní většina.

Schválený vládní návrh zákona dává držitelům tzv. anonymních akcií tři možnosti, jak s nimi naložit. „Přepis akcií na doručitele na akcie na jméno situaci vůbec neřeší, jsme zklamaní, že se vládní poslanci nepřiklonili ke skutečně razantnímu zrušení anonymních akcií,“ shrnuje pocity klubu VV poslanec Michal Babák.

„Pro vládní podobu omezení anonymních akcií jsme přesto hlasovali, protože se jedná o alespoň malý krok vpřed,“ uvádí Babák a pokračuje: „Vládní koalice se nyní bude bít v prsa, jak naplňuje protikorupční strategii vlády. Já ovšem za Věci veřejné musím koalici vzkázat: Možná jste se snažili, ale dopadlo to jako vždycky. Anonymní akcie reálně zrušeny nebyly“.

Věci veřejné nicméně vyjádřily radost z toho, že nebyl přijat pozměňovací návrh poslance Michala Suchánka. „Tento návrh by byl opravdovým plivnutím do tváře boje proti korupci,“ uzavírá Babák. Věci veřejné budou i nadále bojovat o opravdové zrušení anonymních akcií jejich zapsáním do depozitáře a vyloučení ostatních možností, které se v nyní schváleném zákonu nacházejí. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Rozdělení společnosti je dílem globalistů

12:16 Zeman (PRO): Rozdělení společnosti je dílem globalistů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozdělení společnosti.