Bárta: Langer připravuje reorganizaci Policie

31.08.2012 11:45

Pitomý policejní politický puč, poprava policejního prezidenta, posměch poctivosti. Tedy lapidárně řečeno odvolání Lessyho a jmenování stranického policejního prezidenta ODS Červíčka Langerovi pro ovládnutí Policie nestačí.

Bárta: Langer připravuje reorganizaci Policie
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Mrzí mne, že když jsem na svém webu psal před měsícem, že ODS chce do čela právě Červíčka, měl jsem pravdu a má slova se bohužel zcela naplnila.

Nicméně puč "Lessy ven - Langer s Červíčkem dovnitř" spoustu policistů sice zastraší a znechutí, ale naděje na řádné soudní jednání a tedy návrat Lessyho do funkce existuje a tedy i naděje pro poctivé policisty.

Proto je pro Langera důležité postupovat rychle a zablokovat šetření Kalouskových interaktivních videoterminálů, Vondrova Promopra, armádní zakázku CASA atd.

Odvolávání policistů je okaté a proto musí přijít "efektivizace" = reorganizace. Nejpravděpodobnější jsou tři varianty, o kterých se hovoří:

Varianta 1. Zřízení tzv. Národního kriminálního úřadu, na základě kterého se sloučí UOKFK Martince a UOOZ Šlachty. To dá dostatečný prostor pro přesouvání nepohodlných policistů na školení či nepodstatné případy.

Varianta 2. Změna struktury náměstků policejního prezidenta, která umožní do hry pustit další Langerovi žabáky a zesílit tlak na podřízené policisty. Nezapomínejme, že Policie má málo peněz a musí se NĚKDE šetřit. Navíc: náměstci se mohou s různými zájmovými skupinami handlovat a tím zvýšit Červíčkovu podporu.

Varianta 3. Potřeba zřízení zcela nového protikorupčního útvaru, který převezme kompetence ostatním, především konkrétním nepohodlným policistům. A pokud by to moc mediálně bolelo, může tento útvar alespoň získat úkol zrušeného rozkazu policejního prezidenta, že vznikne podpůrné analytické pracoviště, kam si alespoň Ivan Langer bude chodit pro aktuální informace, na koho co prasklo, aby je mohl varovat a připravit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…