Bárta: Na dopravu se vrací staré praktiky. Nestačím se divit

11.06.2012 20:22

Z deníku Víta Bárty

Bárta: Na dopravu se vrací staré praktiky. Nestačím se divit
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Včera mě šokoval článek, který vyšel na Novinkách : http://www.novinky.cz/domaci/270049-akter-karlovarske-losovacky-povede-krajske-reditelstvi-silnic-a-dalnic.html

Novým karlovarským ředitelem ŘSD se bez výběrového řízení stal aktér tzv. karlovarské losovačky. Mělo se tak stát po zásahu ministra dopravy Pavla Dobeše. Já se opravdu nestačím divit! Všechno, proti čemu jsme s VV na ministerstvu bojovali, je pošlapáno a hozeno do koše. Takoví lidé by za mého vedení odcházeli a nebyli povyšováni na ředitele.

VV prosadily, aby již losovačky nebyly možné díky novému zákonu o veřejných zakázkách.

To je zákon, kterého se některé kraje ovládané sociálními demokraty tak bály, že vypisovaly na konci roku losovačky za stovky miliónů. Proč asi? Do okolí ministerstva se opět dostává další člověk v barvách ODS.

Je to jen další z indicií, že se vše vrací do starých kolejí klientelismu. Tato informace by neměla znepokojit jen mě, ale také všechny lidi.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.