Bárta: Odkaz Parkanové, lidé nechtějí Peake na obraně

10.12.2012 18:46

Šéfku LIDEM Karolínu Peake si někteří občané nedokáží představit v čele ministerstva obrany. Za tímto účelem založili petici, pod níž se za pár dní po spuštění nashromáždilo více než 1600 podpisů a číslo dál rychle roste.

Bárta: Odkaz Parkanové, lidé nechtějí Peake na obraně
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Po kritice ze strany prezidenta republiky Václava Klause, který zkonstatoval, že se Peake přes noc nestane odbornicí na armádu, se přidali i občané. V záhlaví petice stojí několik důvodů, proč by Karolína Peake neměla usednout do čela resortu.

"My občané České republiky, využíváme svého práva a podáváme touto peticí svůj protest proti návrhu pana Nečase a nesouhlasíme, aby do výkonné rozhodující a klíčové politické funkce České republiky ministra obrany ČR, byla jmenována novicka, odborně, politicky a stranicky v parlamentu nezpůsobilá  Karolina Peake".

Otisk, resp. strach z bývalé zpívající ministryně Vlasty Parkanové, která se stala loutkou svého náměstka Martina Bartáka, je na textu petice patrný.

Petice se dá podepsat zde: http://jednej.cz/petition.php?id=99

Peake se snaží před příchodem vyzbrojit „kompetentními“ lidmi a už více jak týden shání podle důvěryhodných informací náměstky a státního tajemníka.

Kromě Roberta Vacka, který dříve pracoval jak na ministerstvu dopravy, tak ale i jako ředitel odboru bezpečnostních prověrek NBÚ, by s si sebou měla na Obranu přivést také Václava Irovského, který dne působí ve funkci ředitele odštěpeného závodu Vojenského technického ústavu letectva a protivzdušné obrany, který je součástí státního podniku Letecké opravny Malešice.

Manžel vicepremiérky Charles Peake se pak měl v minulém týdnu sejít v restauraci Nekázanka s pravou rukou zbrojaře z Omnipolu Richarda Hávy Jozkem Pigou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…