Bárta: Podpoříme jen stávající výši sazby DPH 14 a 20 %

30.10.2012 13:12

Věci veřejné na své dnešní tiskové konferenci ujistily veřejnost, že v souladu s jejich dlouhodobým postojem a ekonomickým programem podpoří zachování dvou sazeb DPH ve výši 14 a 20%. To stejné platí i v případě zachování progresivního zdanění. Poslanecký klub Věcí veřejných spojil s těmito hlasováními, v souladu s hlasovacím řádem, vázané hlasování.

Bárta: Podpoříme jen stávající výši sazby DPH 14 a 20 %
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

„K této podpoře rovněž vyzýváme všechny poslance napříč poslaneckým spektrem. Jde totiž o návrh ekonomicky realistický a pro zachování ekonomického růstu naprosto klíčový,“ uvedl předseda strany Radek John a připomněl, že pozměňovací návrh z dílny poslance Michala Babáka získal i většinovou podporu sněmovního rozpočtového výboru a očekává, že sněmovna bude hlasovat v souladu se závěrem tohoto parlamentního výboru.

Věci veřejné zároveň podporují zdanění příjmů nad 100 tisíc korun, tedy zavedení progresivního zdanění, či jak někteří označují také jako solidární (chcete-li milionářskou) daň. „Tento krok je v souladu s programem Věcí veřejných a je velmi důležitým signálem, že ekonomickou zátěž ponesou všechny příjmové skupiny obyvatelstva. V této souvislosti chci vzkázat vládě, že není možné, aby plánované reformy nesly na svých bedrech pouze nejnižší a střední vrstvy.“ komentuje nastavené podmínky předseda VV a pokračuje: „V této souvislosti musím jednoznačně odmítnout spekulativní prohlášení deníku MF Dnes, že by snad poslanci VV svým odchodem ze sálu chtěli podpořit přežití kabinetu Petra Nečase. Musím se ptát, zda se jedná o chybnou interpretaci či cílenou výzvu.“

„Projednávání daňového balíčku považujeme za jeden z nejdůležitějších bodů této schůze, a proto budeme hlasovat pro jeho projednání hned zítra tak, aby se co nejdříve dořešil a ekonomika dostala jasnou zprávu o pravidlech hry na příští rok. Pro Českou republiku je v tuto chvíli nejlepší 14 a 20% a není jediný důvod, proč by se kvůli hrám v ODS měla zastavit činnost PSP ČR. Znovu opakuji, že dvě sazby DPH nejsou o Pavlovi či Petrovi.“ uvedla šéfka poslaneckého klubu Kateřina Klasnová. S tím, že si poslanci klubu VV na svém dnešním zasedání odsouhlasili vázané hlasování a to jak pro zachování stávající daně 14 a 20%, tak pro zavedení progresivní daně. Máme i dvě pojistky pro projednání těchto zásadních ekonomických bodů a to jak skrze náš připravený pozměňovací návrh zavádějící progresivní zdanění pro příjmy nad 100 tisíc korun ve výši 23%. Připomínáme, že na zítřejší vládě bude projednáván návrh VV na zachování dvou daňových pásem vy výši 14 a 20%. Nebo-li, chceme veřejnost ujistit, že uděláme vše pro to, abychom zachovali dvě sazby a znovu zavedli progresivní zdanění do českého řadu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…