Bárta: ŘSD se vrátilo o mílový krok zpátky

07.08.2012 15:41

Když jsem se vrátil z dovolené a začetl se do přehledu z tisku a četl si, co „nového" se děje na ŘSD, zažil jsem déja vu.

Bárta: ŘSD se vrátilo o mílový krok zpátky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Měl jsem pocit, že jsem se vrátil o rok a nějaký ten měsíc zpět, když jsem opustil úřad, převzal jej po mě ministr Šmerda a na ŘSD se dokončovala příprava tendru na rámcové smlouvy na opravy, tak aby se soutěžilo s předstihem a na jaře se mohlo jen rozdat v minitendrech. Celý tento systém pan ministr Dobeš po svém nástupu do úřadu smetl ze stolu se slovy, že zlodějiny podporovat nebude, a že se bude striktně držet zákona a soutěžit transparentně.

Jaké je moje překvapení, když si přečtu E15 z 3. 8. 2012 a v ní, že pan Generální ředitel Čermák (stále bez VŠ vzdělání a tedy v rozporu se zákonem) objevil kouzlo rámcových smluv tolik kritizovaných špatně fungujících minulých vedení MD a ŘSD. Mám pro Vás jedno doporučení, pane ministře a pane generální řediteli. Zkuste si od svých podřízených vyžádat postupy, které ŘSD udělalo na podzim 2011 poté, co jste smetli v minulém roce Rámcové smlouvy ze stolu. Postup je jednoduchý, požádáte SFDI o výjimku, že můžete soutěžit opravy na podzim tak, jak to udělalo předchozí vedení ŘSD, a můžete začít okamžitě soutěžit a v internetových soutěžích. Budete transparentní a všichni Vás budou milovat. A já nebudu muset za půl roku zažívat další déja vu.

A ještě drobný komentář k panu generálnímu řediteli. Stále s netrpělivostí čekám, jak dopadne kauza D47. Nějak se mi vytratil razantní postup vůči zhotoviteli, za to se pan ministr promenáduje na MFF v Karlových Varech, kde generálním sponzorem, je právě tento zhotovitel.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.