Bárta: Sbohem miliardy z Mostecké uhelné. A to si nás Kalousku uklidňoval

22.11.2012 18:23

Věci veřejné ještě v koalici kritizovali ve věci Mostecké uhelné Miroslava Kalouska a Jiří Pospíšila z nečinnosti.

Bárta: Sbohem miliardy z Mostecké uhelné. A to si nás Kalousku uklidňoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Kalousek nás tehdy uklidňoval, že vše zvládne. Tak nevím, jestli to zvládl, když jsem si dnes v Hospodářských novinách přečetl titulek: „Česko se zoufale hlásilo o zmrazené miliardy, Švýcaři ale řekli ne“.

Tímto procesním rozhodnutím se podle švýcarských právníků jakékoli šance dostat miliardy zpět výrazně ztenčily. Podle některých naše naděje už neexistuje vůbec a nezbývá nám, než se s miliardami nadobro rozloučit.

Určitě nejsem sám, který si v souvislosti klade otázku „Nesvědčí promeškání lhůty a následná ztráta miliard o nekompetentnosti ministra Kalouska?“ 

Před 14 dny se Kalousek oháněl tímto slovíčkem na půdě Sněmovny a obviňoval z něj našeho předsedu Radka Johna.  U pultíku vysvětloval, že by prý bylo dobře jej odvolat ze všech sněmovních výborů. Já se ptám, jakou škodu Radek John na svých postech napáchal, pane Kalousku? Stála daňové poplatníky jeho údajná nekompetentnost miliardy korun, tak jako v případě Mostecké uhelné?

Před týdnem Vás z nekompetentnosti navíc obvinil Evropský účetní dvůr a ukázal černé na bílém, že ministerstvo financí ČR je v auditování projektů vůbec nejhorší ze všech členských zemí. A to i v porovnání s „problémovými“ státy jako je Řecko, Rumunsko nebo Maďarsko. Pane Kalousku, kdo Vám to má ještě říct?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…