Bárta: Smluvní vakuum s nemocnicemi hrozí už ve všech krajích

12.12.2012 7:34

Až doposud se problém rušení nemocnic a některých specializovaných oddělení nedotýkal všech krajů, protože některé krajské reprezentace s nemocnicemi jednaly a převzaly případnou odpovědnost. V Plzeňském a Jihočeském kraji však pojišťovny dohodu přestaly respektovat.

Bárta: Smluvní vakuum s nemocnicemi hrozí už ve všech krajích
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Pojišťovny nerespektují ani nemocnice ani krajské reprezentace, a tak smlouvy mezi zdravotními pojišťovnami a nemocnicemi zjevně nebudou podepsané do nového roku v žádných krajích. Tím pádem od 1. ledna 2013 tak v podstatě není zajištěna péče pro pojištěnce.

Dnes zasedá krizový nemocniční štáb, a proto Věci veřejné nemohou žádat ministra Hegera o vysvětlení netransparentního rušení nemocnic a oddělení. Je třeba nejprve počkat na další kroky všech aktérů a teprve poté se opětovně pokusíme zařadit bod na jednání, který minule neprošel také kvůli některým opozičním poslancům.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Pane ministře Válku, nechte nás žít

11:51 Zeman (PRO): Pane ministře Válku, nechte nás žít

Pan ministr Válek má novou iniciativu. Zdražit spotřební (nebo jinak nazvanou) daní sladké nápoje. J…