Bárta (VV): Chcete 100 dní hájení? Snižte si plat

27.11.2012 5:27

Pokud někteří noví středočeští radní potřebují pro svoji práci sto dní hájení, měli by adekvátně k tomu pobírat i nižší plat.

Bárta (VV): Chcete 100 dní hájení? Snižte si plat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta ve sněmovně

Středočeský kraj má po volbách novou vládu, tvořenou koalicí sociálních demokratů a komunistů. V současné době dochází k „porcování medvěda“ v rámci rozdělování funkcí v krajské radě. „To ale připomíná podivné losovačky, které na hejtmanství doslova kvetly za působení exhejtmana Ratha a středočeské VV je dlouhodobě kritizovaly. Jak jinak totiž pohlížet na přidělení funkce radního nováčkovi, který nemá s daným odvětvím žádné zkušenosti, a přesunutí člověka, který oboru v minulých letech šéfoval, na jiný rezort v rámci rady,“   reaguje šéf středočeských VV Vít Bárta na jmenování historika a politologa Marka Semeráda radním pro životní prostředí namísto dosavadního šéfa tohoto krajského rezortu, soudního znalce v oboru Miloše Petery, který pro změnu bude nově šéfovat krajské dopravě. 

Podle Víta Báry se dá o úspěchu Semerádova plánu, kterým má být získání evropských peněz pro středočeské životní prostředí, předem pochybovat. „Tento pán totiž v uplynulých letech působil v pozici šéfa Zastoupení Středočeského kraje v Bruselu a za celou tu dobu se  mu nepodařilo přilákat do regionu žádného evropského investora, i když to bylo jedním z hlavních cílů této mise, kterou středočeské VV dlouhodobě kritizovaly,“ říká Bárta.

Věci veřejné se kromě toho pozastavují nad tím, že lidé dosazení do pozic v důležitém krajském rezortu – zdravotnictví – požadují pro svou práci a rozhodování tři měsíce shovívavého hájení, aby se v rezortu dostatečně zorientovali. „Nově jmenovaná radní, komunistka Jiřina Fialová totiž v minulém volebním období vedla krajský Výbor pro zdravotnictví a Stanislav Holobrada, který ji v této funkci nyní nahradil, byl členem téhož výboru. Orientovaní v problematice by tedy měli být oba víc než dostatečně,“ upozorňuje Vít Bárta. 

Středočeské VV udivuje skutečnost, že medializované záměry zástupců nové krajské reprezentace naprosto přehlížejí skutečnost, že Středočeský kraj patří na špici celorepublikového žebříčku regionů z hlediska jejich zadluženosti. „Jestliže staronový náměstek pro regionální rozvoj Marcel Chládek, jinak stínový ministr školství proklamuje, že chce podpořit rozkvět regionu například tím, že vznikla pro myslivce mapa honiteb a hejtmanství k ní nimrodům nabídne i kulturní program, připomíná to spíš než zodpovědnou politiku scénku z cimrmanovského představení,“ dodává šéf regionálních VV Vít Bárta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

19:02 Ministr Výborný: Budeme tyto věci mít pod kontrolou

Projev na 101. schůzi Poslanecké sněmovny k návrhu poslanců Zdenky Němečkové Crkvenjaš, Toma Philipp…