Bárta (VV): Langerův muž smí odposlouchávat policisty nebo šéfa policie!

15.07.2012 5:20

Prý ať odstoupí Kalousek a Lessy, přečetl jsem si v Blesku a bylo mi smutno! Blesk si plete jablka a hrušky.

Bárta (VV): Langerův muž smí odposlouchávat policisty nebo šéfa policie!
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Vít Bárta

Ať odstoupí premiér a šéf Ústavního soudu, když se hádají. To je srovnatelná úvaha. Policejní prezident je neodvolatelný proto, aby policie byla nezávislá na moci exekutivní, tedy na vládě. Policie stojí nad vládou v momentu trestnosti, zejména v momentu, kdy je zde podezření na ovlivňování, zastrašování policie při vyšetřování korupce ve vládě minulé, která je tak personálně podobná s vládou touto.

Hůř je, když premiér říká, že parta plukovníků a podplukovníků nebude rozhodovat o tom, kdo bude a nebude v jeho vládě. Ještě hůř: Langerův náměstek policejního prezidenta Bílek, šéf generální inspekce bezpečnostních sborů, bude vyšetřovat vyšetřovatele Parkanové a dávat stanovisko k tomu, zda Kalousek zastrašoval, nebo ne. Může odposlouchávat vyšetřovatele, policejního prezidenta, může obstruovat jejich práci výslechy. Sečteno, podtrženo: je ohrožena nezávislost vyšetřování, nezávislost policie. Blesk tak jako nejčtenější medium v zemi zásadní prvek demokratické společnosti, formující veřejné mínění, pošlapává Ústavu, nejvyšší princip demokratické společnosti, tedy základní pravidla fungování státu. A to je víc než smutné, to je nebezpečné.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vít Bárta

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Nikdo by se neměl cítit vyloučený nebo ohrožený kvůli svému názoru

13:04 Mašek (ANO): Nikdo by se neměl cítit vyloučený nebo ohrožený kvůli svému názoru

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k atentátu na Roberta Fica a polarizaci společnosti.