Bárta: Vítám razanci, s jakou vlétl Zeman do mandátu

09.03.2013 22:30

Přeji Miloši Zemanovi mnoho zdaru, úspěchu a trpělivosti při výkonu mandátu. Nutno podotknout, že tu trpělivost bude především ve vztahu k vládě Petra Nečase potřebovat.

Bárta: Vítám razanci, s jakou vlétl Zeman do mandátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

 

Na jeden aspekt nově zvoleného prezidenta by však nemělo nikdy zapomenout. Pokusů o zavedení přímé volby tu bylo několik a neúspěšných. Velký den pro Miloše Zemana je zároveň velkým dnem pro Věci veřejné a všechny občany ČR.
 
Nebýt opakovaných mediálních nátlaků a schůzek Kateřiny Klasnové s vedením Sněmovny a Senátu, nikdy by se přímá volba neuskutečnila. VV byly jedinou stranou, která se postavila za Zemanovskou petici, pod níž se nashromáždilo více než 100 tisíc podpisů.
 
Vítám, také s jakou razancí se Zeman obul svým projevem do majetkových přiznání. Doufám, že vahou svého mandátu donutí koalici návrh na majetková přiznání projednat a přijmout pokud možno v tom nejtvrdším znění, které předkládají VV.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

8:05 Nováková (KDU-ČSL): Je nutné dostat do terénu jedinečnou metodiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře enviromentální výchovy