Bárta: Vznik TOP09? Zapadá to. Kalousek vymýšlel, Topolánek svítil

09.10.2012 14:34

Psal se rok 2009, když spatřila světlo světa nová politická strana TOP09. Původním úmyslem Mirka Topolánka a jeho věrného kamaráda Miroslava Kalouska s touto stranou bylo ji do budoucna sloučit s upadající ODS. Tímto krokem se měla omezit moc regionálních kmotrů a posílit centrální řízení ODS.

Bárta: Vznik TOP09? Zapadá to. Kalousek vymýšlel, Topolánek svítil
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Pád Topolánka tento úmysl dočasně zastavil, ale Kalouskův odpor k regionálním kmotrům ODS zůstal, pouze se k němu nádavkem přidala nenávist k lidem v ODS podepsaných pod pádem Topolánka.

Kalousek, usednuvší v nové Nečasově vládě využil naplno moc svého Finančního analytického útvaru a zabrousil třeba do Jižních Čech, kde kmotru ODS Pavlu Dlouhému z Hluboké šlápl na kuří oko, když odkryl zázračné příjmy jeho manželky v Třeboňském rybářství. To by však na pomstu bylo málo. Jako její další akt je možno chápat další Kalouskovy kroky. Stížnost FAÚ na protikorupční policii v souvislosti s únikem informací o prošetřování středočeského kmotra ODS Ivo Rittiga, nebo spolupráci FAÚ a policie při vyšetřování severočeských kmotrů. Kalouskově odvetě neunikl ani největší zrádce Topolánka Alexandr Vondra. Ten do smrti nezapomene na ozvučení  českého předsednictví EU firmy PROMOPRO.

Nevzdávají se

Topolánek s Kalouskem sváděli a svádějí boj s regionálními kmotry ODS na všech frontách. Jen na ministerstvu dopravy vzpomeňme na boj s Janouškem a Řebíčkem například o akcie privatizačního projektu ruzyňského letiště, v němž Praha měla nejprve akcie slíbeny, ale pak se na to jakoby náhodou zapomnělo.

Kmotr kmotrů

Včerejší prohlášení Kalouska, že Marek Dalík neměl na vládu žádný vliv, působí v této souvislosti jako očividná lež. Připomeňme jen, že na nahrávce Kristýny Kočí s Lukášem Víchem zaznívá spojení kmotr kmotrů, tím byl právě Marek Dalík, který se s Kočí i před pučem VV opakovaně sešel.

Ke cti Kalouska však věřím, že se s Dalíkem nesetkával. K udržování kontaktů mu totiž stačilo intenzivní setkávání Dalíka s jeho pokladničkou zbrojařem Richardem Hávou.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…