Bárta: Zdravotnictví hrozí kolaps a Heger jedná v duchu "hlavně nenápadně"

05.12.2012 10:02

Věci veřejné na půdě Sněmovny otevřely jedno z nejzávažnější ch témat, které se týká nás všech. Veřejnému zdravotnictví hrozí v současnou chvíli kolaps a ministr zdravotnictví Leoš Heger místo akce strká hlavu do písku.

Bárta: Zdravotnictví hrozí kolaps a Heger jedná v duchu "hlavně nenápadně"
Foto: red
Popisek: Poslanec Vít Bárta

Tento kolaps je zapříčiněn netransparentním ukončováním smluv mezi zdravotními pojišťovnami a nemocnicemi. Zřízení nadstandardu, které mělo podfinancovanému zdravotnictví ulevit, ministr Heger neuskutečnil. Rok ministerstvo  chystá rušení akutních lůžek v duchu slavné hlášky z českého seriálu návštěvníci „Hlavně nenápadně „ Systém však pomalu kolabuje.

V tuto chvíli chybí smlouvy pro 189 nemocnic. Kvůli panující nejistotě se už nyní oddalují některé operace, tvoří se seznamy zaměstnanců k propuštění, některé nemocnice dávají výpovědi. Osmi nemocnicím hrozí dokonce zánik.

Chceme, aby ministerstvo zveřejnilo smlouvy mezi pojišťovnou a nemocnicemi, na kterých by se ukázaly kamarádšofty. Proč se majíe zavírat levné nemocnice, jako třeba v Roudnici nad Labem, když kupříkladu v Litoměřické nemocnici vyjde stejný zákrok dráž.

Proč v nemocnici v Rokycanech je ambice zrušit porodnické oddělení a dětské oddělení, když tato oddělení umí zákroky, které se zde provádí, provádět o jednu třetinu levněji než v nemocnici plzeňské.

Proč dodnes neexistuje jednotný ceník lékařských výkonů? TOP09 spolu s ODS nechávají úmyslně drahé nemocnice bez zrušení jediného lůžka, protože jsou ovlivněni zdravotnickou Lobby.

Jako v případě poslance a starosty Semil Jana Farského, který nejenže nepřijel na klíčové hlasování Správní rady VZP, aby nemusel zvednout ruku pro odvolání ředitele VZP Horáka, k němuž chová sympatie, ale dokonce zařídil pro nemocnici v Semilech nové oddělení bez výběrového řízení.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…