Bělobrádek: Průzkumy veřejného mínění na ČRo a ČT nás poškodily

13.10.2012 13:16

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek dnes ostře kritizoval předvolební volební výzkumy ve veřejnoprávních médiích, které v mnohých krajích dávali lidovcům výrazně méně, než nakonec získali. Podle lidovců se jednalo o manipulaci s cílem je poškodit.

Bělobrádek: Průzkumy veřejného mínění na ČRo a ČT nás poškodily
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

„KDU-ČSL získala opakovaně ve volbách více, než ukazovaly výzkumy veřejného mínění. Jestliže nás odmítli pozvat do některých předvolebních debat Českého rozhlasu na základě pochybných průzkumů, měla by na to Rada Českého rozhlasu a České televize rozhodně reagovat,“ uvedl předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Například v Královéhradeckém a Olomouckém kraji nás odmítli pozvat do předvolebních debat s tím, že nemáme více než 90% pravděpodobnost překročení pěti procent. „V obou jsme pak přeskočili desetiprocentní hranici,“ prohlásil 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka, který vedl kandidátku v Olomouckém kraji.“ „Tím nás každopádně veřejnoprávní rozhlas velmi poškodil, pravděpodobně bychom dosáhli ještě lepších výsledků,“ dodal místopředseda Jurečka.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …