Benda (ČSSD): Vydat či nevydat? To je oč tu běží

19.08.2011 22:21

O poslanecké imunitě se již psalo mnohokrát, ale každému je jasné, že k tolerování krádeží, ježdění v opilosti a uplácení poslance jistě sloužit nemá.

Benda (ČSSD): Vydat či nevydat? To je oč tu běží
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Benda

Navíc v minulém funkčním období sněmovna již třikrát souhlasila s vydáním svého člena ke stíhání. Takže by to nebylo nic tak extra nového pod sluncem. Je ale možné, že se poslanci bojí, že po tomhle případu už pak sněmovna vydá každého. Nebo je to tím, že by to nebylo spravedlivé kvůli tomu, že pár „nepravostí" se díky poslanecké imunitě již zametlo hravě pod koberec?

Ovšem, každý jasně uvažující člověk vám řekne Vydat! Každé podezření na trestní čin musí být projednáno a probráno před soudem. A to spravedlivé je. Tolerovat Bártu by znamenalo zavírat oči před podivnými finančními machinacemi.

O vydání nebo nevydání Víta Bárty se poslanci baví již několik měsíců. Rozhodující schůze poslanecké sněmovny se plánuje na konec srpna, tam by měla sněmovna konečně vyřknout svůj ortel nad kauzou Víta Bárty. Ještě předtím, 25. srpna, pak o jeho vydání bude jednat mandátový a imunitní výbor, který sněmovně doporučí, jak hlasovat. O Bártovo vydání policie požádala před prázdninami v souvislosti s podezřením, že uplácel své tehdejší kolegy Škárku a Kristýnu Kočí.

Více:
Bárta skončí v rukách policie. Jsem nevinen, říká a děkuje za podporu

##PROFIL 1150##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…