Březina (ČSSD): Nepřehledné vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy pokračuje

16.08.2012 18:38

Události posledních dnů odhalují zvláštní poměry panující na magistrátu hlavního města a v pražském Dopravním podniku. Jakoby pravá ruka nevěděla, co dělá ta levá.

Březina (ČSSD): Nepřehledné vedení Dopravního podniku hl. m. Prahy pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

Zatímco Dozorčí rada Dopravního podniku kritizuje způsob vedení společnosti Vladimírem Lichem, kterého včera odvolala z představenstva firmy a který dnes skončil ve funkci ředitele, primátor Svoboda jeho práci otevřeně chválí. Kde tedy leží pravda a co se v Dopravním podniku děje?

Náhlé odvolání Vladimíra Liche, bývalého ředitele pražského Dopravního podniku (DPP), z pozice předsedy představenstva a ředitele společnosti, vyvolává další podezření a dohady o transparentnosti vedení celého podniku. Pražská ČSSD ihned po dosazení pana Liche do funkce ředitele upozorňovala, že se jeho jmenování událo bez výběrového řízení a zcela nestandardně. Současná situace je pouze důsledkem nekoncepčního vedení celého podniku.

„Jsme velmi znepokojeni současným děním v Dopravním podniku. Celá situace budí dojem, že by primátor Svoboda společně s ředitelem Lichem nejraději rozhodovali o Dopravním podniku sami. To naznačuje i způsob, jak byl pan Liche dosazen do funkce. To je naprosto nepřípustné,“ komentuje situaci Karel Březina, zastupitel hlavního města Prahy za ČSSD. „Neuvěřitelné jsou také informace o nezajištěném pojištění pro Dopravní podnik od 1. 1 .2013 a ještě neuvěřitelnější údajná odpověď ředitele podniku, že případně se bude porušovat zákon. Pokud by tyto informace byly pravdivé, měl by Vladimír Liche skončit nejen v představenstvu, ale také ve vedení podniku,“ dodává Karel Březina.

ČSSD také připomíná, že v dozorčí radě dopravního podniku není od listopadu loňského roku zastoupena opozice. „Rada města by si měla uvědomit, že dopravní podnik je stoprocentně vlastněn městem a o dění v dopravním podniku by tedy měly mít možnost kontrolovat i opozice. To však koalice absolutně nerespektuje,“ říká Karel Březina.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě