ČSSD: Boj za svobodu bylo to, v čem sociální demokracie byla vždycky v čele

25.09.2010 17:10

Na Programové konferenci ČSSD proběhla panelová diskuse na téma Rozvoj sociálního státu

ČSSD:  Boj za svobodu bylo to, v čem sociální demokracie byla vždycky v čele

V pořadí třetí panelová diskuse dnešní Programové konference ČSSD nesla název „Rozvoj sociálního státu (dostupnost veřejných služeb, penzijní reforma, práva zaměstnanců)". Jejího moderování se ujal stínový ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach.

Panelové diskuse se tentokrát zúčastnili 1. místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR Alena Gajdůšková, bývalý eurokomisař a kandidát do Senátu Vladimír Špidla, místopředseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch, lékař a kandidát na senátora za ČSSD prof. Jan Žaloudík a šéf ČMKOS Jaroslav Zavadil.

Co v panelové diskusi zaznělo:

Alena Gajdůšková

„Společný jmenovatel programu jsou hodnoty, na kterých sociální demokracie stojí. Svoboda, solidarita, spravedlnost. Boj za svobodu bylo to, v čem sociální demokracie byla vždycky v čele. Potřebujeme mít garantovaný přístup ke vzdělání, ke zdravotní péči, k zajištění na stáří pro každého jednoho občana v naší zemi."

Vladimír Špidla

„Po mém soudu je člověk, který celý život pracoval, vychoval děti, člověk odpovědný. Na důchody je a důchod není sociální dávka. Je to právo, které si každý odpracoval. Náš důchodový systém je prakticky stoprocentně placen z odvodu mezd, což je neobvyklé. Proto je správné hledat jiné typy zdrojů. Nelze to ale dělat dobrodružně, jako to dělá koalice. Její návrhy jsou nereálné a jediným záměrem je vytvořit nový finanční produkt a generovat zisk oligarchickým skupinám."

Milan Štěch

„Musíme počítat s tím, že příliv masových investic po odeznění krize k nám nebude. Že český průmysl nebude ve stejném složení, jako byl dříve, že se během krize částečně změnil. Struktura bude jiná. Vláda se snaží zlikvidovat veřejné služby. Chce je převést do soukromého sektoru."

Jan Žaloudík

„Zdravotnictví v tomto státě spíše spotřebovává, zisky vyváží spíše do zahraničí. Dva základní problémy: komunikace a akutní krvácení."

Jaroslav Zavadil

„My jsme zabránili generální stávkou v roce 2008 rozkradení veřejného zdravotnictví. Doufám, že i vaše strana v opozičních lavicích udělá vše pro to, aby k tomu nyní nedošlo."

Zdeněk Škromach

„Sociální demokracie je pro rozumné investice do veřejných rozpočtů, pro to, aby lidé měli práci. Máme své recepty, jak toho dosáhnout. Sociální demokracie je stranou poctivých pracujících, slušných lidí, která se dokáže o ně postarat."

Více informací z Programové konference ČSSD naleznete zde na http://www.cssd.cz/inews/aktualne/programova-konference-cssd-25-zari-2010-olomouc-0

Více:
ČSSD: Problém současné vlády - jen škrtá a škrtá. Chybí však vize

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Jurečka v kostce

8:19 Mašek (ANO): Jurečka v kostce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodově reformě ministra Jurečky