Chládek (ČSSD): Ministr Dobeš musí odejít. Kdyby to viděl Komenský ....

17.03.2012 17:27

Situace v českém školství je neudržitelná, a pokud bude vláda i nadále bezhlavě v tomto resortu škrtat, hrozí jeho naprostý rozklad. Současná vláda vede české školství přímou cestou do pekel. Chce se mi dodat, že je velmi smutné, že se tak děje v zemi, kde se narodil učitel národů Jan Ámos Komenský.

Chládek (ČSSD): Ministr Dobeš musí odejít. Kdyby to viděl Komenský ....
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Plně podporuji školské odbory, které kvůli dalším škrtům ve školství vyhlásily stávkovou pohotovost. Jsem přesvědčen, že škrty, kterými chce koaliční vláda sebrat peníze už tak podfinancovanému resortu, jako je školství, povedou ke zhoršení situace v celém vzdělávacím systému. Je s podivem, že se k takto drastickým opatřením chystá vláda, která o sobě tvrdí, že vzdělávání a konkurenceschopnost je její prioritou. Varováním pro vládu by měl být nedávno zveřejněný žebříček Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), ze kterého vyplývá, že ČR je, co se týče výdajů na vzdělávání, na předposledním místě z 34 hodnocených zemí!

Že je situace ve školství velmi vážná ostatně dokazuje i prohlášení asociace děkanů všech deseti filozofických fakult v České republice, kteří po předsedovi vlády požadují okamžité odvolání ministra školství Josefa Dobeše. S takovouto výzvou nelze jinak, než souhlasit, otázkou je, jestli stačí odchod pouze ministra školství. Myslím si, že doba nazrála na kompletní odchod celé vlády.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: Marcel Chládek

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.