Chládek (ČSSD): Poslankyně Drastichová přišla do Senátu totálně nepřipravena

06.10.2011 10:01

Senátní výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice se včera zabýval poslaneckým návrhem na tzv. zamrazení státní maturity. Kvůli naprosté nepřipravenosti předkladatelky - poslankyně Drastichové (VV) - však nebyl tento návrh podpořen.

Chládek (ČSSD): Poslankyně Drastichová přišla do Senátu totálně nepřipravena
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Paní poslankyně totiž nebyla vůbec schopna odůvodnit podání svého návrhu, z čehož jednoznačně vyplývá, že přinesla pouze návrh zpracovaný někým jiným, pravděpodobně ministrem školství Josefem Dobešem. Toho mimochodem paní poslankyně nazývá tátou státní maturity.

Jana Drastichová nebyla na jednání schopna vyvrátit jedinou legislativní připomínku a perličkou bylo její zdůvodnění, proč nemá být součástí povinné státní maturity cizí jazyk. V tom jí nepomohl ani náměstek ministra školství Ladislav Němec, který již dříve v médiích prohlásil, že kvalita jazykové výuky na základních a středních školách se v poslední době zlepšuje. Proto se ptám: Proč je vůbec tento návrh předkládán a jestli existuje kvalitní maturita bez cizího jazyka?

Doufám, že se tedy paní poslankyně Drastichová připraví lépe na samotné plénum Senátu PČR a tento svůj návrh odpovídajícím způsobem obhájí. Snad se před jednáním půjde alespoň poradit s "tátou" státních maturit Dobešem.

Dále čtěte:
Drastichová (VV): Ostravská ČSSD jde v Paroubkových šlépějích
Chládek (ČSSD): Netušil jsem, že je vrtošivost dědičná

##PROFIL 39##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.