Chládek (ČSSD): Státní maturita hrozí naprostým fiaskem

27.03.2011 20:16

Média dnes opět informovala o problémech se státní maturitou a podle těchto informací není vůbec jisté, že se státní maturita na některých školách bude vůbec konat.

Chládek (ČSSD): Státní maturita hrozí naprostým fiaskem

Za vším podle médií stojí podivné machinace ministerské organizace Cermat. Musím říci, že na většinu problémů, které se nyní ukazují jako reálné, jsem opakovaně upozorňoval a právě tyto problémy byly hlavním důvodem toho, proč jsem podal svůj senátní návrh na úplné zrušení tohoto předraženého administrativního molochu. Ministr Dobeš tehdy mou kritiku upozaďoval a zesměšňoval. Nyní však na tyto věci sám svou kritikou upozorňuje. Ptám se jej tedy: Pane ministře, proč jste státní maturity vůbec spouštěl?

Znovu opakuji svou výzvu ministru Dobešovi, aby veřejnosti - ale hlavně samotným maturantům a studentům středních škol - vysvětlil, co hrozí, pokud projekt státní maturity "vybouchne". Dopad na maturanty by mohl být naprosto tragický a může dokonce u mnohých z nich narušit přijímací řízení na vysokou školu, kdy sice budou mít za sebou úspěšné přijímací zkoušky, ale nebudou moci ke studiu nastoupit, protože nebudou mít maturitu. Ministr Dobeš tak svým krokem dostane do problémů tisíce středoškoláků. Za tyto případné problémy nese pan ministr plnou politickou zodpovědnost.

Pokud se prokáže, že svým nesmyslným rozhodnutím ohrozil budoucnost třeba i jediného maturanta, budu trvat na jeho okamžité rezignaci.

PhDr. Marcel Chládek, MBA
senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu,
kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR

Více:
Dobešovy kroky ohrožují příliv peněz z EU. Penězovod může vyschnout

Chládek: Doporučuji studentům, aby si ke státní maturitě vzali kinedryl

Dobeš: Vláda zamítla zrušení státních maturit

Opakující se Dobeš: Na vysokou školu se nesmí dostat každý

reklama

autor: Marcel Chládek

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

4:32 Rozvoral (SPD): Budeme nadále navrhovat zákony na zlepšení situace zdravotně postižených občanů!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…