Chládek: Přestaňte nesmyslně vyhazovat na ministerstvu školství peníze oknem

08.05.2012 18:25

Téměř každý den se s hrůzou dozvídáme, za co všechno jsou na ministerstvu školství schopni vyhazovat evropské peníze, jaké různé a hrůzné projekty se ministerstvo snažilo prosadit v rámci OPVK.

Chládek: Přestaňte nesmyslně vyhazovat na ministerstvu školství peníze oknem
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Dnes se v některých médiích objevily informace například o projektu Unde Malum, který chtěl zkoumat, odkud se bere zlo a rasismus, a to za rovných 90 milionů korun. Jedná se o podobný nesmysl, jakým byl například dnes již bájný projekt OKNO.

V době, kdy nemá ministerstvo školství peníze na platy učitelů a na pomůcky do škol, považuji takové vyhazování peněz za naprosto nesmyslné a hloupé. Peníze by měly plynout spíše na projekty, které české školství nějakým způsobem zlepší a zkvalitní. Je nutné také zadat nezávislý audit předraženého projektu tzv. státních maturit!

Kromě zmiňovaných připravovaných projektů je nutné, aby se nový ministr také podíval na projekty již "běžící". Mezi takové patří i mnohonásobně předražená tzv. státní maturita, i na tu se totiž mají čerpat pozastavené peníze z EU. Tento pochybný projekt by si zasloužil nezávislý audit. U pochybných projektů je reálná hrozba, že Evropská komise projekty neproplatí a budou hrazeny z již tak zdecimovaného státního rozpočtu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marcel Chládek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace