Chládek: Učitelům přeji, aby konečně dostali kompetentního ministra

28.03.2012 13:42

Blahopřání ČSSD ke Dni učitelů.

Chládek: Učitelům přeji, aby konečně dostali kompetentního ministra
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Přejeme vše dobré našim učitelkám, učitelům a pedagogickým pracovníkům ČR k dnešnímu Dni učitelů. Za jejich trpělivost a pochopení při výchově nových generací. Za to, že nás učí, že čestnější je raději neuspět, než podvádět. Že důležité je věřit sami sobě, neuhýbat a naplňovat své osobní vize. Za to vše jim patří naše poděkování.

„Práce učitelů má mimořádný společenský význam. Učitelé pomáhají našim dětem a mladým rozvíjet svou osobnost, nadání i schopnosti. Připravují je k úspěchu v dospělosti. O to větší je pro nás zklamání, že právě školství není - i přes četné předvolební sliby koaličních stran - prioritou současné vlády P. Nečase. Vzdělávání a školství má zásadní vliv na konkurenceschopnost a další rozvoj země. Proto patří k hlavním programovým prioritám sociální demokracie,“ sdělil Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD.

ČSSD v uplynulém týdnu představila svůj programový návrh „Vzdělávání a školství“, který bude nyní projednán ve veřejných diskusích s občany po celé ČR. Jeho cílem je například nastavit financování českého školství na úroveň Evropského standardu, zajistit bezplatné předškolní vzdělávání, dostupnou síť kvalitních základních škol a napravit dosavadní personální a ostatní rozklad českého školství.  

„Rád bych zároveň popřál všem pedagogickým pracovníkům, aby v současné situaci konečně usedl do křesla ministra školství někdo kompetentní, kdo bude aktivně řešit problémy a nebude pokračovat v řízené destrukci tohoto resortu. Kdo bude učitele brát se vší vážností a důležitostí, kterou jejich práce obnáší pro budoucnost nás všech,“ řekl Marcel Chládek, stínový ministr školství za ČSSD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…