Čunek: Půjčku MMF považuji za takzvaně konzervativní investici

14.12.2011 17:48

Senátoři klubu KDU-ČSL vyzývají vládu, aby poskytla půjčku MMF

Čunek: Půjčku MMF považuji za takzvaně konzervativní investici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Senátorský klub KDU-ČSL vyjádřil podporu půjčce 90 miliard z devizových rezerv České národní banky Mezinárodnímu měnovému fondu. Považují to za racionální krok, který přispěje k řešení problémů eurozóny.

„Půjčku Mezinárodnímu měnovému fondu považuji za takzvaně konzervativní investici. Přes nízkou úroveň zhodnocení je zde vysoká pravděpodobnost zajištění vkladu. Vždyť za MMF stojí všechny silné ekonomiky světa,“ říká senátor Jiří Čunek.

„Jestliže 84 % našeho exportu směřuje do zemí EU, je evidentní, že vyřešení problémů eurozóny je i v našem vlastním zájmu. Česká vláda by nicméně měla za poskytnutou částku požadovat odpovídající míru vlivu na dění v Unii,“ připomíná senátor Stanislav Juránek.   

Předseda senátorského klubu KDU-ČSL Václav Koukal potvrdil, že pokud bude česká půjčka MMF předložena k posouzení do Senátu PČR, jsou členové klubu KDU-ČSL připraveni pro ni hlasovat. 

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

reklama

autor: kdu.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Považuji to vůči občanům za neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zastavení diskuse ohledně změny občanského zákoníku…