Deset a jeden dobrý důvod, proč volit kandidáty TOP 09 a Starostů

12.10.2012 11:40

Vy rozhodujete. Vy si vyberete zástupce, kteří budou spravovat věci ve vašem kraji a hospodařit s penězi vašeho regionu. Volby jsou proto nejdůležitější událostí roku. Můžete ovlivnit dění kolem vás. Už víte, proč volit TOP 09 a Starosty do kraje?

Deset a jeden dobrý důvod, proč volit kandidáty TOP 09 a Starostů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

  1. Donutíme kraje k transparentnímu hospodaření. Zastupitelstva krajů i výborů budou veřejná, stejně jako záznamy z nich a hlasování. Zveřejníme podklady k jednání, zápisy a usnesení, i dokumenty.
     
  2. Neslibujeme nesplnitelné. Občanům řekneme o plánech kraje a před každou investicí nad 500 tisíc korun (bez DPH) uděláme analýzu proveditelnosti, návratnosti a hospodárnosti.
     
  3. Rozpočet kraje uvidí každý. Ve srozumitelné podobě s komentářem, přehledem závazků a pohledávek a s uvedením názvu či jména věřitele/dlužníka a s plánovanými investicemi.
     
  4. Nezadlužujeme vlastní děti. Rozpočtová opatření budeme schvalovat stejně jako rozpočet a budeme držet dluhy kraje na uzdě. Přesně tak, jak určuje nová finanční ústava, a dřív, než bude platit.
     
  5. Žádné velké protikorupční strategie nepotřebujeme. Zveřejníme všechno a také odměny všech volených funkcionářů a platy zaměstnanců v nejvyšších pozicích, včetně odměn.
     
  6. Na veřejné zakázky a smlouvy kraje a jeho organizací máme přísnější metr, než má platný zákon. Zveřejníme všechny smlouvy včetně příloh, dodatků, předávacích protokolů a zpráv z kontrol. A také všechny proplacené faktury včetně příloh a všechny objednávky.
     
  7. Nerozkrádáme evropské dotace. Naopak - využijeme je účelně, spravedlivě a transparentně.
     
  8. Chceme, abyste měli přehled o nemovitostech kraje a jejich využití. Pokud je budeme prodávat, tak pouze veřejnou obchodní soutěží nebo veřejnou aukcí.
  9. Dáme výdaje kraje pod vaši kontrolu. Vše nad 100 tisíc korun (bez DPH) zveřejníme a k tomu údaje o datu, příjemci, výši a důvodu platby. Veřejné budou také všechny smlouvy týkající se majetku.
     
  10. S námi bude kraj odpovědný. Chceme, aby za každé rozhodnutí odpovídala konkrétní osoba, která bude ručit za to, že rozhodnutí je v souladu se zákony a není pro kraj nevýhodné. Po auditu hospodaření budeme vymáhat případné škody.

A ještě jeden argument navíc: Nevstoupíme do koalice s komunisty. Politici KSČM nedeklarují stejné principy jako je například transparentnost. V koalicích s ČSSD konzervují korupční prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.