Dobeš: Úředníkům i občanům se omlouvám. Dělám, co je v mých silách

25.07.2012 20:03

Ministerstvo dopravy a Svaz měst a obcí ČR se dohodly na společném postupu ohledně Centrálního registru vozidel.

Dobeš: Úředníkům i občanům se omlouvám. Dělám, co je v mých silách
Foto: LIDEM
Popisek: Exministr dopravy Pavel Dobeš

Ve středu 25. července proběhlo setkání ministra dopravy Pavla Dobeše a předsedy Svazu měst a obcí ČR Dana Jiránka, které se týkalo problémů nového registru vozidel. Následovalo pět dní po úvodní informativní schůzce MD s místopředsedou Svazu Jaromírem Jechem, kterou inicioval náměstek ministra dopravy Ivo Toman. Obě strany se dohodly na tom, že setrvají u nového registru vozidel a navzájem se ubezpečily o tom, že budou postupovat ve vzájemné součinnosti tak, aby agenda CRV mohla být nadále vykonávána bez problémů.

Ministr dopravy Pavel Dobeš na jednání vysvětlil veškeré problémy registru vozidel, včetně výpadků komunikace aplikace CRV se systémy Policejního prezidia ČR, kde bylo potvrzeno, že zavinění nebylo ani v jednom případě na straně ministerstva dopravy, respektive aplikace Centrálního registru vozidel. „Jednoznačně deklaruji svou osobní odpovědnost za funkčnost registru vozidel a dělám vše, co je v mých silách, aby agenda mohla být vykonávána a k dalším výpadkům už nedocházelo,“ uvedl ministr dopravy Pavel Dobeš, který připustil, že úředníci na ORP nebyli zejména s ohledem na nedostatek času proškoleni v dostatečné míře. „Všem úředníkům i občanům se ještě jednou omlouvám za komplikace, se kterými nikdo nepočítal. Chystáme další kroky, které povedou ke zlepšení odborné zdatnosti úředníků na ORP,“ dodal ministr Pavel Dobeš.

Předseda Svazu měst a obcí ČR Dan Jiránek během jednání konstatoval, že chápe legislativní důvody, které vedly ke spuštění nového registru vozidel. „Stávající situace na obcích je pro nás neudržitelná, je nezbytné ji okamžitě řešit a zabránit dalším problémům. Jsem rád, že jsme dospěli ke shodě a ministerstvo dopravy se postavilo čelem také k řešení kompenzací,“ uvedl Dan Jiránek.

Odbavení žadatelů potrvá na registračních místech až do připojení se základními registry delší dobu. Je to dáno také množstvím oprav, které úředníci do registrů musí zanášet a které jsou důsledkem chyb v předchozích registrech za posledních dvacet let. „Chyby a nedostatky se daří díky úředníkům na přepážkových místech postupně odstraňovat. Jejich informace a podněty jsou velice důležité k tomu, aby se zlepšoval samotný výkon agendy,“ řekl už dříve ministr dopravy Pavel Dobeš.

Za účelem těsnější komunikace obou stran vznikla už minulý týden pracovní skupina složená ze zástupců ministerstva a IT odborníků obcí. Součástí této spolupráce je také každodenní vzájemné informování o aktuální situaci nového registru vozidel.

 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…