Dolejš (ČSSD): Odstupovat z čela komise nehodlám. Nic jsem nespáchal

21.05.2012 13:04

Stanovisko předsedy Stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu činnosti BIS Richarda Dolejše k výzvě vicepremiérky Karolíny Peake k jeho odchodu z této funkce.

Dolejš (ČSSD): Odstupovat z čela komise nehodlám. Nic jsem nespáchal
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath a Richard Dolejš

Výzvě paní vicepremiérky Peake k odchodu z čela komise rozumím, protože vzhledem k aférám, kterými se komise zabývá, a vzhledem k mým aktivitám v této věci jsem pro současnou pravicovou vládní koalici nepohodlnou osobou. Nevidím důvod k odstoupení, protože jsem nic nespáchal. Pouze to, že jako předseda komise plním své povinnosti a postupuji razantně ke kauze Janoušek a k aféře údajného úniku informací z BIS do ABL, která nebyla dosud inspekcí BIS vyšetřena a vysvětlena. Kauza Janoušek je pro premiéra zřejmě natolik citlivá, že se dokonce odmítl zúčastnit jednání komise v této věci. Proto jsem mu v této záležitosti vzhledem k jeho neúčasti na komisi zaslal písemnou formou několik nepříjemných otázek, na které zatím nebylo odpovězeno. Otázky přikládám.

Mám pocit, že kauzu Rath chtějí lidé z pravicové vládní koalice využít k tomu, abych byl v rámci mé činnosti pacifikován a umlčen. Zřejmě jsem mými písemnými otázkami šlápl do vosího hnízda a mám pocit, že odpovědi na ně se nedočkám já, ani komise, ani veřejnost, protože je zde evidentní zájem současných mocných celou kauzu zamést pod koberec. Na to jsem veřejnost několikrát upozorňoval. Tyto zastrašovací praktiky vládní koalice odmítám a nenechám se jimi ovlivnit, dokud budu v čele komise.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.