Doubrava (Severočeši.cz): Vláda dlouhodobě podceňuje cikánský problém

24.08.2011 8:52

Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz, který se dlouhodobě zabývá romskou problematikou, je silně znepokojen vývojem situace na severu Čech týkající narůstající agresivity nepřizpůsobivé romské menšiny. Podle něho by měla být v případě nutnosti připravena zasáhnout i armáda. Řekl to ParlamentnímListům.cz.

Doubrava (Severočeši.cz): Vláda dlouhodobě podceňuje cikánský problém
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz

„Mám za to, že armáda by měla být v každém případě připravena, protože to, co se začíná dít už přesahuje veškeré meze únosnosti. Pevně doufám, že si to kompetentní místa už uvědomí a že se začnou na ten problém dívat, tak jak by se na něj dívat měli. Vláda už dlouhodobě podceňuje cikánský problém a není to jenom vláda, je to obecný problém. Vláda a zodpovědné orgány státní správy už přehlížejí doslova rasismus ze strany Cikánů. Cikáni velmi dobře vidí, že se nic neděje, že se jim nic nemůže stát, nikdo je nepotrestá, aby nebyl označen za rasistu, a tak si dovolují čím dál tím víc a končí to útoky mačetou," řekl ParlamentnímListům.cz senátor Doubrava.

SLEDUJEME téma Romové 

„Poslední události jenom nasvědčují tomu, co říkám. Jednoznačně je potřeba zpřísnit tresty, jít do nejvyšších sazeb a nebát se tyto grázly odsoudit. Také zpřísnit zákon a zvýšit sazby. Tady už končí veškerá legrace. Situace je velmi vážná. Chceme, aby nám Cikáni zapalovali města podobně jako v Anglii? Ty útoky jsou minimálně srovnatelné s útokem na Natálku a mnohdy jsou ještě brutálnější. Když si vezmete Nový Bor, to přece nebyla snaha toho člověka jenom zranit. Tam byl jenom jediný záměr, a to useknout mu hlavu. A útočímu Cikánovi se to naštěstí nepovedlo. Je pak skandální, když jsou takové útoky klasifikovány jenom jako ublížení na zdraví. Neříkejte mi, že když chce někdo někoho jenom poranit, tak ho bude sekat mačetou po hlavě. To je jasný pokus o vraždu. To není obyčejná hospodská rvačka," zlobí se senátor.

Senátor se chystá, že se obrátí na příslušné orgány, aby situaci důrazně řešili a v Senátu se pokusí předložit návrhy, které by zpřísnily legislativu. „V každém případě budu mluvit s kolegy a budu se snažit, abychom přestali před tímto terorem a agresivitou zavírat oči. Už se musí konat. Legislativní změny jsou nezbytné a nyní je potřeba využít již dostupných nástrojů," dodal senátor.

Více:
Na Cikány armádu, vyzval senátor. Neberte jim dávky, žádá Pehe

##PROFIL 3252##

reklama

autor: Jaroslav Doubrava

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

19:02 Dostál (Stačilo!): To kafe s Bidenem se stává čím dál dražší

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v USA.