Filip (KSČM): Škody způsobené Nečasovou vládou bude nutné napravovat léta

27.05.2012 6:34

Středeční jednání Nečasovy vlády, na němž její členové schválili zejména další zvýšení DPH a zrušení zelené nafty, ukazuje, že tato vláda se stále ničím nepoučila.

Filip (KSČM): Škody způsobené Nečasovou vládou bude nutné napravovat léta
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Vojtěch Filip - sjezd KSČM Liberec 2012

To, že s obrovskou arogancí zcela ignoruje názory většiny občanů, není nijak nové. Ovšem fakt, že se stejnou arogancí přehlíží i varovné ekonomické signály, názory řady ekonomů, a dokonce i upozornění z jednání G8 o nutnosti účinné podpory ekonomického růstu, je až děsivý. Buď již současní čeští vládní činitelé zcela ztratili soudnost, nebo vědomě vedou naši zemi nejen na sociální, ale i na ekonomické dno.

Například prognóza Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj, podle níž ekonomika v ČR letos klesne o 0,5 procenta z důvodu úsporných opatření prováděných vládou, není rozhodně zanedbatelná, stejně jako její odhady nižšího růstu na příští rok. OECD doporučuje ČR při fiskální konsolidaci „rozumné“ tempo, které sladí snahu o vyrovnaný rozpočet s potřebou vymanit se z ekonomické recese, ale rozum Nečasovu vládu již zřejmě dávno opustil.

Stejně zničující důsledky bude mít případné zrušení zelené nafty. V podmínkách, kdy se téměř denně setkáváme s tím, že kontrolní orgány nacházejí v řetězcích nejen prošlé a nekvalitní, ale dokonce i zkažené a zdravotně závadné dovážené potraviny, by měla být podpora kvalitní české potravinářské výroby prioritou. Místo toho chce dát českému zemědělství vládní koalice další „ránu do vazu“.

KSČM považuje tento postup vlády za zcela destruktivní. Sociálně drtí občany a dál likviduje i českou ekonomiku. Vláda svým jednáním opět dokazuje, že nevládne ve prospěch českých občanů. Užitek z její politiky mají jen ty největší nadnárodní společnosti, neboť jim ubývá konkurence a ještě mohou levně akumulovat další majetek, jehož cenu krize snižuje. Ale zaměstnanost v ČR je většinově zajištěna malými a středními firmami, jimž vláda svou politikou škodí, stejně jako všem občanům. Škody, které tato vláda napáchá, bude nutné napravovat celá léta.

Vojtěch Filip, poslanec PČR a předseda ÚV KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.