Fischer: Problémem naší země nejsou občané, ale politici

01.01.2013 15:58

K novoročnímu projevu prezidenta republiky

Fischer: Problémem naší země nejsou občané, ale politici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Fischer

 Souhlasím s Václavem Klausem, že nám chybí vetší svornost, a že potřebujeme naději. Také s tím, že mezi společností a politiky leží hluboké příkopy, stejně jako mezi vládou a opozicí.

Viníky ale nehledám mezi "našeptávači špatných nálad" nebo "samozvanými spasiteli". Problémem naší země nejsou občané, ale politici. Většina lidí u nás stále tvrdě pracuje, neztratili k poctivé práci respekt, neztratili ani odvahu říkat, co si myslí. Volání po návratu k tradicím má smysl jen tehdy, pokud si uvědomíme, že dobrými tradicemi našeho demokratického státu jsou tolerance a otevřenost, hledání věcných a neideologických řešení našich problémů, úcta ke starším, ochrana lidských prav. To vše musíme spolu s normální poctivou prací vyžadovat po našich politicích. A prezident republiky má být příkladem, má aktivně zasypávat příkopy mezi představiteli státu a občany, nemá rozdělovat, ale spojovat. Proto bude první přímá prezidentská volba tak důležitá a zásadně ovlivní vývoj naší země.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Fischer

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…