Gajdůšková (ČSSD): Nemocnice nesmí být kriminál ani Václavák

06.09.2011 5:26

Na dnešním zasedání Grémia Svazu pacientů ČR byly kromě jiného projednány dvě zásadní oblasti – projednávané návrhy ministerstva zdravotnictví a situace pacientů po předpokládaném přijetí tzv. reformních zdravotnických návrhů.

Gajdůšková (ČSSD): Nemocnice nesmí být kriminál ani Václavák
Foto: senat.cz
Popisek: První místopředsedkyně Senátu za ČSSD Alena Gajdůšková

Zásadní pozice Svazu pacientů ČR je, že pacient musí mít stejné podmínky související s léčbou, ať je hospitalizován kdekoliv v ČR. I k tomu bude směřovat diskuze, kterou Svaz pacientů tímto jednáním zahájil o formulaci práv a povinností pacientů v české legislativě.

Grémium Svazu pacientů odmítá obcházení ústavního práva občanů na lékařskou péči, za které považuje současný návrh ministerstva zdravotnictví v oblasti standardů.

Svaz pacientů také odmítá ponechat na rozhodnutí více či méně osvícených ředitelů nemocnic, zda nemocnici pro návštěvy uzavřou nebo z nemocnice bude Václavák. Kontakt pacientů se svými blízkými je součástí terapie zvláště u závažných onemocnění. Na druhou stranu je nutné zajistit potřebný klid ostatním pacientům i zdravotníkům na léčbu. Nezanedbatelným a stále narůstajícím významem je pro pacienty také požadavek jejich bezpečnosti.

Vedení Svazu pacientů ČR v této oblasti považuje za optimální otevřené návštěvní hodiny na pokojích pacientů v odpoledních hodinách nejdéle do 19 hodin.

Více:
Dryml (ČSSD): Takový nepořádek ve zdravotnictví nebyl ani za Julínka

##PROFIL 32##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

8:14 Mašek (ANO): Rakušanova kolaborace na migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ministru Rakušanovi.