Hamáček (ČSSD): Armáda ČR potřebuje systémová řešení, nikoli finty s odměnami

09.03.2012 12:18

Řešení ze zoufalosti a popření reforem vlastní vlády. Tak se dá označit krok ministra obrany Alexandra Vondry, který coby člen „rozpočtově odpovědné“ vlády nejdříve přikyvoval nezodpovědnému plošnému seškrtání platů pro vojáky, aby jim nyní seškrtané peníze vrátil v podobě mimořádných kázeňských odměn.

Hamáček (ČSSD): Armáda ČR potřebuje systémová řešení, nikoli finty s odměnami
Foto: Redakce
Popisek: Jan Hamáček

Ano, vojáci si zaslouží být adekvátně placeni. Armáda musí být na trhu práce konkurenceschopná, jinak hrozí masivní odchody zkušených profesionálů, jejichž výcvik trval léta a stál mnoho peněz.

Finta, kterou ale nyní zvolil ministr Vondra, je ovšem nejen popřením nesmyslné snahy vlády P. Nečase šetřit na všem, na všech a bez rozvahy všude, ale především zcela nesystémovým řešením. Příští rok se totiž z iniciativy ministra Kalouska budou i tyto odměny, kterými Vondra uměle dorovnává seškrtané platy, danit.

Jak bude tedy řešit tristní situaci v české armádě ministr Vondra napřesrok?

ČSSD je přesvědčena, že česká armáda potřebuje pro svoji stabilizaci a další rozvoj skutečně systémová a dlouhodobá řešení. Očekáváme proto, že poté, co ministr touto fintou krátkodobě zabránil další destabilizaci armády a odchodům zkušených odborníků, veřejnosti v nejbližších dnech představí jasnou finanční koncepci pro udržení a rozvoje kvality našich ozbrojených sil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cesta odpovědné společnosti: Mýtus Ruska jako všeho schopného agresora a původce všeho zla

20:18 Cesta odpovědné společnosti: Mýtus Ruska jako všeho schopného agresora a původce všeho zla

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozpadu společnosti a jejích hodnot.