Hamáček (ČSSD): Nerušte vojenské záchranné útvary

01.02.2013 13:22

V rámci probíhající restrukturalizace Armády ČR reálně hrozí, že budou zcela zrušeny vojenské záchranné útvary. ČSSD varuje před jejich případným zrušením a upozorňuje na případné negativní a nezvratné dopady na celou soustavu integrovaného záchranného systému.

Hamáček (ČSSD): Nerušte vojenské záchranné útvary
Foto: Redakce
Popisek: Jan Hamáček

Vojenské záchranné útvary již v minulosti několikrát prokázaly svou nepostradatelnou úlohu při plnění rozličných humanitárních úkolů civilní ochrany. Jejich zrušení by mimo jiné vedlo k výraznému omezení schopností Armády ČR plnit její nezastupitelnou roli při podpoře složek integrovaného záchranného systému a mohlo by ohrozit schopnost státu efektivně čelit vážným živelným a humanitárním katastrofám.

Naše obavy se odvíjejí od znění právě projednávané novely zákona o ozbrojených silách České republiky č.219/1999 Sb., která ve své nejnovější podobě zcela vypouští jakoukoliv zmínku o těchto záchranných útvarech. ČSSD se proto obává, že se může jednat o poslední krok k úplnému zrušení těchto útvarů, jejichž řady v minulosti již tak značně prořídly.

ČSSD proto apeluje na vládu a zejména premiéra Nečase, který byl dočasně pověřen vedením rezortu obrany, aby situaci týkající se záchranných útvarů věnovali svou zvýšenou pozornost a zajistili, že armáda o tyto klíčové schopnosti nepřijde.

Jan Hamáček, místopředseda Poslanecké sněmovny a stínový ministr obrany

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…