Hanáková (TOP 09): Úmrtí Václava Havla je nenahraditelná ztráta

19.12.2011 12:11

Komentář poslankyně Aleny Hanákové.

Hanáková (TOP 09): Úmrtí Václava Havla je nenahraditelná ztráta
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Když v r. 1988 zemřela moje babička, která se narodila na přelomu 19. a 20. století (v prosinci), mezi rodinnými fotografiemi, které si schovávala a kterých nebylo mnoho, byly také fotografie prezidenta Masaryka a Beneše.

 V té době jsem příliš nechápala, proč mezi těmito nejvzácnějšími fotografiemi si ukládá fota těchto státníků. Dnes jsem to pochopila v plné síle.

Úmrtí Václava Havla je velkou ztrátou nejen pro Českou republiku, ale celý svět. Pro mně osobně je tato ztráta nenahraditelná.

Život Václava Havla je, troufám si říct, stejně inspirující a jeho smrt je stejně bolestná, jako to cítili naši předci v době úmrtí těchto státníků. Václav Havel je nositelem demokracie, morálky, pohledu světa na naši malou zemi v srdci Evropy. Náš stát se nemusí bát, že je malý, protože z něj vycházejí velikáni jako Masaryk či Havel.

Úmrtí Václava Havla je velkou ztrátou nejen pro Českou republiku, ale celý svět. Pro mně osobně je tato ztráta nenahraditelná.

Alena Hanáková
poslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: top09.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.