Hašek: Kašleme na práci. Vaši Topáci

27.08.2011 10:23

Tak nám dnes do práce nenastoupila směna Topáku, kteří své stroje ve Strakovce zanechali osiřele resp. k nim vyslali zahřát židle a opticky vyplnit mezery u vládního jednacího stolu náměstky, kteří plnili úlohu panáků z výlohy.

Hašek: Kašleme na práci. Vaši Topáci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek hovoří na sjezdu ČSSD

A to vláda neřešila nic menšího než daňovou reformu bez přítomnosti ministra financí reformního bouráka Miroslava Kalouska! Prý na to stačil náměstek. Platí-li to u všech ministrů TOP09, na co jsou ve svých ústavních funkcích a proč je platíme z veřejných rozpočtů? Ústavně je každý z ministrů jmenován členem vlády, tj. kolektivního orgánu výkonné moci, který se jako celek odpovídá poslanecké sněmovně.

Nynější stávka Topáku, kteří prostě nepřišli do práce, může vést k úvaze o konci vlády jako celku i o možnosti zavedení individuální odpovědnosti člena vlády vůči sněmovně tedy možnosti vyjádřit individuálně nedůvěru některému členu kabinetu. Ilustrativní je i fakt, že jediný se omluvil z vlády muž staré školy, ministr zahraničí Karel Schwarzenberg. Jaký vzkaz vysílají ministři konzervativní strany občanům? Co takhle předběžné opatření soudu, aby ministři Top 09 chodili do práce, když oni mávali odborářům na vládě soudním příkazem zakazujícím stávku odborářů v dopravě?

Více:
Profesor Keller knížeti: Pokud jsou ve vládě paka, co tam děláte?

##PROFIL 302##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

11:17 Nacher (ANO): Zavedení povinných psychotestů je nerealizovatelmé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k psychotestům pro všechny držitele a nové zájemce o …