Hašek: V ŘSD se vyhazovaly peníze z okna. Vyzývám k provedení auditu

25.12.2011 13:20

Předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek vyzývá vládu Petra Nečase, zejména ministra dopravy Pavla Dobeše, k neprodlenému zahájení provedení forenzního auditu v Ředitelství silnic a dálnic.

Hašek: V ŘSD se vyhazovaly peníze z okna. Vyzývám k provedení auditu
Foto: Hans Štembera
Popisek: První místopředseda ČSSD Michal Hašek

„Podobně jako požaduji dlouhodobě audit ve s.p. Lesy ČR, tak by měl být proveden i v ŘSD,“ řekl Michal Hašek.

„Vzhledem k policejnímu vyšetřování této státní organizace je pravděpodobné, že zde docházelo k nehospodárnému jednání a vyhazování peněz daňových poplatníků z okna,“ dodal.

Pokud by stát provedl audit, podle závěrů by změnami v systému řízení a transparentním hospodařením mohl podobným situacím předejít. Ministr dopravy Pavel Dobeš by tak měl učinit bezodkladně hned na začátku roku.

„Jsem si jistý, že takový krok by znamenal hospodárnější stavby dopravní infrastruktury, zejména silnic,“ řekl Hašek s tím, že úspory by znamenaly možnost výstavby chybějící infrastruktury v regionech, odblokovaly by se problémy s čerpáním fondů EU, či by se našlo v rezortu Ministerstva dopravy dostatečné množství finančních prostředků na dodržení memoranda o financování regionální železniční dopravy, kde se vláda stále zdráhá dát krajům dohodnuté prostředky na regionální vlakové spoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

14:04 Mašek (ANO): Situace kolem svobody slova je obzvlášť komplikovaná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k svobodě slova v Evropské unii