Hulinský: Vyzývám Radu hl. města Prahy k aktivnímu přístupu pomoci pro oblast sportu

06.06.2013 17:06 | Zprávy

Praha zažívá další ničivé povodně a zdá se, že v současnosti už nazrává čas pro následnou a velmi důležitou etapu - pomoc při odstraňování povodňových škod.

Hulinský: Vyzývám Radu hl. města Prahy k aktivnímu přístupu pomoci pro oblast sportu
Foto: archiv redakce
Popisek: Petr Hulinský (ČSSD)

Z předběžného vyčíslení je zřejmé, že celkové náklady budou v řádech stamilionů, jen ZOO Praha vyčíslila škody na cca 160 milionů korun. V této souvislosti chci vyzvat Radu hlavního města Prahy k aktivnímu přístupu pomoci i pro oblast sportu, konkrétně k finanční pomoci jednotlivým sportovním organizacím na území Prahy, které v souvislosti s povodněmi utrpěly vážné škody.

Jsem si samozřejmě dobře vědom potřeb a priorit z ostatních oblastí, které budou logicky vytvářet tlak na navyšování rozpočtu hlavního města. Můj návrh proto není požadavkem na navyšování rozpočtu, ale pouze doporučením přehodnotit priority v rámci stávajících parametrů z oblasti finančních prostředků určených na sport.

Vzhledem k tomu, že do dnešního dne nebyla Praha schopna rozdělit řádné žádosti v rámci grantových programů, které byly odevzdány již na podzim loňského roku (prošel pouze návrh na rozdělení těchto prostředků na jednání rady hl. m. Prahy, tedy rozhodně nedošlo k vlastnímu financování), navrhuji vyčlenit v rámci stávajícího objemu finančních prostředků určených na sport částku zhruba 15 – 20 procent z celkového objemu na pokrytí aktuálních povodňových škod na sportovních zařízeních. V absolutním vyjádření se bavíme o částce ve výši okolo 45 – 60 milionů korun.

Věřím, že schválení objemu těchto finančních prostředků bude pozitivně vnímáno napříč politickým spektrem, neboť oblast sportu si naší rychlou pomoc rozhodně zaslouží. Jak se říká, všechno špatné je pro něco dobré. Proto by v této situaci nakonec mohlo mnou velmi kritizované pomalé rozdělení finančních prostředků na sport být přínosem pro současné řešení při odstraňování povodňových škod v Praze.

Petr Hulinský, mluvčí stínové vlády ČSSD pro sport a mládež

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

18:02 Vích (SPD): Volby do Evropského parlamentu a neúspěch liberálů

Jednou za pět let je občanům EU dána teoretická možnost něco ovlivnit. Ve skutečnosti je to trochu i…